Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 08 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

Uyuşturucuyla mücadele için film çektiler

Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir araya gelen bir grup oyuncu, senarist ve yönetmen, son zamanlarda ülke genelinde artan uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının zararlarına dikkat çekmek için "Nereye Kadar" isimli film çekti

Uyuşturucuyla mücadele için film çektiler

AĞRI (AA) - İDRİS EMRE SAVMAN - Ağrı'nın Patnos ilçesinde, son zamanlarda ülke genelinde artan uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının zararlarına dikkat çekmek için "Nereye Kadar" isimli film çekildi.

Filmin yönetmeni Yakup Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çekimleri yaklaşık 40 gün süren film için herhangi bir destek almadıklarını söyledi.

Zor şartlar altında filmi çektiklerini anlatan Dinç, "Oyunculara filmin çekimi için para ödemedik. Oyuncularımız ve bizler bunu ücretsiz bir şekilde tamamlamayı başardık. Amacımız, vatandaşları uyuşturucuya karşı bilinçlendirmek ve madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak" dedi.

Dinç, filmi çektiklerini ancak montajını ve seslendirmesini bitiremediklerini belirterek, "Bu işin en zor olan tarafı. Yapmış olduğumuz filmin montajı için devlet büyüklerimizden ve duyarlı insanlardan destek bekliyoruz" diye konuştu.

Filmin senaristi Yılmaz Kahraman ise hemen her gün televizyonlarda uyuşturucu bağımlılığı ve kullanımıyla ilgili haberler görmekten kötü etkilendiği belirtti.

Yaşları 15-18 arası değişen, her gün iki veya üç kişinin ölüm haberini aldığını ve bu durumdan çok etkilediğini vurgulayan Kahraman, şöyle konuştu:

"Buna bir son vermek için kalemi kağıdı elime alarak uyuşturucunun zararlarını anlatan bir film çekmeye karar verdim. Yaklaşık 10 gün süren bu yazılarımı yönetmenimiz Yakup Dinç'e mail yoluyla yolladım. Yönetmenimiz Yakup bey ise çok güzel bir senaryo olduğunu söyleyip, bunu en kısa zamanda hayata geçirelim diyerek teklifimi geri çevirmedi."

Çekimleri bitirdiklerini kaydeden Kahraman, hiçbir ücret almayan oyuncu arkadaşlarına ve kendilerine destek veren Patnoslulara teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber