Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 16 Eylül 2014 - 09:34 Yorum: 0

Uyuşturucuyla mücadelede özel telefon hattı kurulacak

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu uyuşturucuyla mücadelede kişinin danışma hizmeti almasına imkan sağlayan ancak kimliğin bilinmeyeceği özel bir telefon hattı kurulacağını bildirdi.

Uyuşturucuyla mücadelede özel telefon hattı kurulacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi ile AA editörleri, bölge müdürleri ve dünyanın muhtelif merkezlerindeki muhabirlerin gündeme ait sorularını yanıtlıyor.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 15-24 ıslak içerisinde uyuşturucu maddeyi en az bir defa tecrübe oranının AB ortalamasının yüzde 30, Türkiye'de ise yüzde 2,7 olduğunu belirterek, 'Bunu bir avantaj şekilde görüyoruz bunu daha zinde avantaja dönüştürmemiz lazım. Yüzde 2 yahut 3 gencimizin denemiş olması dahi bizde ciddi bir teyakkuz hali' dedi.

Bakan Müezzinoğlu,şunları kaydetti:

'Uyuşturucuda riskli memleket değiliz fakat potansiyel var, 5 sene içerisinde iyi savaş etmezsek riskli memleket oluruz. Uyuşturucu ayrıcalığı söz konusu bulunan bütün ürünleri, kimyasal şekilde yasak kapsamına alıyoruz ki, o 'ben zaten bunu bilmiyordum' dolayısıyla cezai müeyyideyeye tabi olmama bu şeklinde bir avantajı olmayacak.'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, uyuşturucuyla mücadelede bireyin danışma hizmeti almasına olanak veren fakat kimliğin bilinmeyeceği hususi bir telefon hattı kurulacağını bildirdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber