Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 17 Nisan 2014 - 13:53 Yorum: 0

Uzaktaki Yakin: Uluslararası Hazreti Üftade Sempozyumu

Bursa'da, 15 ve 16'ncı yüzyıllarda yaşayan Hazreti Üftade anısına düzenlenen sempozyum, 18-20 Nisan'da gerçekleştirilecek

Uzaktaki Yakin: Uluslararası Hazreti Üftade Sempozyumu

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi, Kerim Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen "Uzaktaki Yakin: Uluslararası Hazreti Üftade Sempozumu" yarın başlayacak.

Mutasavvıf Hazreti Üftade'nin tarihi, edebi ve manevi bakımdan daha iyi anlaşılması ve günümüz insanıyla buluşturulması amacıyla Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde organize edilen sempozyumun açılış etkinliği, yarın Üftade Türbesi'nde dua edilmesinin ardından Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sempozyumun 20-21 Nisan'daki oturumlarında, ABD Kuzey Carolina Üniversitesi Dini Etütler Bölümü'nden Prof. Carl Ernst, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekrem Demirli, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, ABD Boston Üniversitesi Teoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. James Morris gibi yurt içi ve dışından 25 yerli ve yabancı akademisyen tarafından sunumlar yapılacak.

"Anadolu'da Yaşamış Büyük Mutasavvıflar" konulu sempozyumlar çerçevesinde Hazreti Üftade'nin ebedi istirahatgahı Bursa'da yapılacak sempozyum, "Uzaktaki Yakin" başlığıyla icra edilecek.

- Hazreti Üftade

Asıl adı Mehmet, lakabı Muhyiddin olan Üftade Hazretleri, 1495 yılında Bursa'nın Araplar Mahallesi'nde doğdu. Daha sonra "biçare", "aşık" anlamlarına gelen "üftade" lakabını kullanan Hazreti Üftade, 1580'de vefat etti. Naaşı ise vasiyeti doğrultusunda Hisar'daki camisinin yanında bulunan türbeye defnedildi.

İyi bir tahsil gören Hazreti Üftade, Hacı Bayram Veli'nin halifelerinden Hızır Dede'nin sohbetlerine katıldı.

Genç yaşta şeyhinden icazet alan Hazreti Üftade, tasavvufi görüşü ve anlayışıyla Yunus Emre'nin takipçilerinden sayılıyor.

Alim, şiir ve veli kişiliğiyle tanınan Hazreti Üftade'nin, "Vakiat", "Nasihat ve İrşadname", "Divan" adlı eserleri bulunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber