Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 11:18 Yorum: 0

Uzmanalrdan Ramazan Uyarısı

Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nezi Eda Kıroğlu, uzun süren susuzluk ve açlıktan dolayı Ramazan'da cilt bakımına daha fazla özen gösterilmesini önerdi.

Uzmanalrdan Ramazan Uyarısı

Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nezi Eda Kıroğlu, uzun süren susuzluk ve açlıktan dolayı Ramazan'da cilt bakımına daha fazla özen gösterilmesini önerdi.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Uzm. Dr. Kıroğlu, "Doğru ve akıllı bir beslenme ile Ramazanın, cilde ve vücuda yararlı bir detoks programına dönüştürülebileceğini belirtti. Uzun süren susuzluğun cilt kuruluğuna neden olacağını ifade eden Uzm. Dr. Kıroğlu, Ramazan'daki cilt kuruluğunun yalnızca iftar ve sahur arasındaki susuzlukla giderilemeyeceğinin altını çizerek, "Sadece su içmek derinin nemlenmesi için yeterli değil. Bizler, normal zamanda da deriyi mutlaka nemlendirme ihtiyacı duyuyoruz; cilt yağlı ise su bazlı, kuruysa yağ bazlı kremlerle nemlendiriyoruz. Dolayısıyla Ramazan'da bu dış destekleri mutlaka kullanmalıyız" dedi.

"SAHUR YAPMAK ÖNEMLİ"

Dermatoloji uzmanı Uzm. Dr. Nezi Eda Kıroğlu, sahurda beslenmenin çok önemli olduğunu, proteini yüksek gıdaların tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Mutlaka sahur yapmalı iftar ile sahur arasında en az iki litre su tüketmek çok önemli olduğunun altını çizen Kıroğlu, "Şeker ve karbonhidrattan uzak durmak da yine son derece önemli. Çünkü bilindiğinin aksine bizi tok tutmayacak, daha fazla acıktıracak besinler bunlar. Derimiz için biyotin çok değerli ve biyotini yumurtadan alabiliriz. O nedenle sahuru kahvaltı tarzında yapmak, yumurta tüketmek ve yeşilliği bol bir beslenme ile C vitamini desteğini sağlamak vücudumuz için yararlı. Tüm bunlar hem cildimizin sağlığı hem de daha rahat oruç tutmamızı sağlaması bakımından önemli. Ramazan'da ceviz, badem gibi kaliteli yağlar içeren kuru yemişleri, maydanoz, dereotu, marul gibi yeşillikleri, yumurtayı, protein ve bol miktarda su alımını, bunların yanı sıra sahur öğününü ihmal etmeyelim. Karbonhidrattan uzak duralım. Bu şekilde dezavantaj gibi görünen Ramazanı avantajlı hale getirebiliriz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber