Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:15 Eskişehir de toz taşımı ve gece saatlerin yer yer sis bekleniyor12:15 Başkan Zolan 1 günde 6 ilçeyi ziyaret etti12:15 Fatih’te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını de...12:14 Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"12:14 Bilecik’te duyarsız sürücüler yayaları çileden çıkarıyor12:14 5000 Evler “Özkan Çetinkaya” dedi12:14 Merkezefendi Belediyesi’nin iftar programı Başkarcı’da12:10 Dedektörle sit alanında define ararken suçüstü yakalandı12:07 Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belg...12:07 Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti12:06 Başkan Odakır: “Bütün vatandaşlarımız demokrasiye katkı sağlamalı”12:04 Yaşlı adamın öldüğü feci kaza saniye saniye kamerada12:02 Bilecik’te bilet satışı yapılan etkinlik iptal oldu, paraları iade etmedile...12:01 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi Hizmette12:00 Bakan Tekin acı haberi Tokat’ta aldı, programlarını yarıda kesip Ankara’ya...11:59 Muhtar adayından ilginç vaat, duyan bir kez daha düşündü11:59 Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü11:58 Millî helikopter motorunda önemli bir eşik daha aşıldı11:57 Lavrov: “Biz müzakereye hazırız, ancak Zelenskiy’in barış formülü temelinde...11:57 Hunat Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Kayseri’yi gururlandıran b...
Sami Er
Eğitim 26 Ağustos 2016 - 16:03 Yorum: 0

Uzmanlar ek tercihler için uyarıyor

Üniversiteye yerleşemeyen adaylar için "Ek Tercih" süreci başlıyor.

Uzmanlar ek tercihler için uyarıyor

Üniversiteye yerleşemeyen adaylar için "Ek Tercih" süreci başlıyor. Öğrencilerin ve velilerin, çabalarının boşa gitmemesi ve üniversitesiz bir yıl geçirmemeleri için bu dönemi çok daha dikkatli değerlendirmeleri gerekiyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), "Türkiye'nin tercihine sen de katıl" parolasıyla "Ek Tercih" döneminde Türkiye'nin dört bir yanında kurduğu tercih merkezleriyle 26-30 Ağustos tarihleri arasında adaylara destek olacak.

Kimler ek tercih yapabilir?

Üniversite sınavında barajı geçmiş ya da sınavsız geçiş hakkı olan adaylardan tercih yapmayan ya da tercihleri sonucunda herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar ek kontenjandan faydalanabilecek. Bir bölüme yerleştirilmiş adaylar kayıt yaptırmasalar dahi ek tercihten faydalanamayacak. Ek tercihten hiçbir bölüme yerleşememiş ya da tercih hakkı olup tercih yapmamış adaylar faydalanabilecek.

"Adaylar bölüm tercihlerini gözden geçirmeli"

İstanbul Aydın Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Sebahattin Kutlu, adayların ek tercih döneminde doğru bir yol izleyerek üniversitelere yerleşebileceklerinin altını çizerek, "İlk tercih dönemine göre çok daha az adayın tercih yapacağı bu dönemde yerleşme şansı doğru bir tercih listesi ile hayli yüksek olacaktır. Bu dönemde adaylar hem bölüm tercihlerini gözden geçirmeli hem de üniversiteler hakkında detaylı bilgi almalılar. Daha önce bilgi sahibi olmadıkları bölümler hakkında eğitim ve kariyer olanaklarını değerlendirmeliler. Örneğin; lisans okumak isteyen ancak taban puan şartına takılan bir aday gireceği ön lisans programını DGS yolu ile istediği lisans programına devam edebilir. Bu konuda adaylara destek olmak, sorularını cevaplamak için İstanbul Aydın Üniversitesi olarak başta kampüsümüz olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanında tercih danışma merkezleri oluşturacağız." dedi.

İlk 5 tercihe yüzde 30 burs

Üniversite olarak öğrencilere birçok alanda sundukları imkanlara vurgu yapan İAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın, "Akademik alanda, çift anadal, yandal olanakları, isteyen öğrenciler için bölüm değiştirme imkanı öğrencilerimize daha özgür bir alan sağlıyor. Her yıl olduğu gibi ilk 5 tercihte verdiğimiz yüzde 30 bursumuz da devam ediyor. Ulusal ve uluslararası alanda en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olan İAÜ, Erasmus+, Farabi, Mevlana gibi değişim programları ile öğrencilerine çok rahat ulusal ve uluslararası değişim programlarına katılım deneyi sağlıyor. "Yerinde Uygulama" sistemimiz sayesinde İAÜ öğrencileri, öğrencilik döneminde hayalini kurdukları staj imkanına kavuşuyorlar. Ayrıca 7/24 açık olan İAÜ Bilgi Merkezi kompleksinde öğrencilerimiz, ister bireysel isterlerse de toplu proje için her türlü bilimsel, fiziksel ve teknolojik imkâna sahipler." şeklinde konuştu.

Uzmanlar ek tercihler için uyarıyor

Uzmanlar ek tercihler için uyarıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber