Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 20 Ocak 2017 - 13:33 Yorum: 0

Uzmanlardan dikkat çeken karne uyarısı

Psikiyatri Uzmanı Dr. Tarkan Amuk, ailelerin, karnesinde başarısız notlar olan çocuklarını suçlamak yerine, bu başarısızlığın nedenlerinin araştırması...

Uzmanlardan dikkat çeken karne uyarısı

Psikiyatri Uzmanı Dr. Tarkan Amuk, ailelerin, karnesinde başarısız notlar olan çocuklarını suçlamak yerine, bu başarısızlığın nedenlerinin araştırması gerektiğini söyledi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Tarkan Amuk, yarı yıl tatilinin sona ermesiyle birlikte velilere tavsiyelerde bulundu. Tarkan Amuk, çocuklara baskı uygulanmaması gerektiğini ifade ederek, başarısızlığın nedenlerinin araştırılması gerektiğine vurgu yaptı. Amuk, "Karne gününde çocuklarınızın notları iyi gelmeyebilir. Bazıları da ailelerin beklentilerinin altında olabilir. Ortada bulunan olumlu ya da olumsuz bir sonuç için tek bir kişiyi suçlamak doğru değil. Dönem boyunca iyi koordine olmak çok önemlidir. Bu da aile üyelerinin desteği ile olur. Karnenin çocuğun öğrenme süreçleri ve davranışlarının bir geri bildirimi olduğu bilinmelidir" dedi.

Medical Park İzmir Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Tarkan Amuk, "İyi bir iletişim için iyi dinlemek gerekir. Dinlemek, konuşmak değildir. Onu dinlediğinizi ve anladığınızı hissettirmelisiniz. Anne ve babalar duygularını kontrol etmek zorundadır. Kimsede kabahatin olmadığını, sorunun çocukla aralarındaki ilişkide olduğunu kabullenmelidir. Çocuğunuzu ve yaptıklarını iyi anlamalısınız. Onun kendi doğruları ile bizim doğrularımız farklı olabilir. Eleştirilmesi gereken kendisi değil, davranışları olmalıdır. Çocuğunuzun olumlu davranışlarını görmeli bu davranışlarını övmelisiniz. Kötü davranışları yerine iyi davranışlar üstüne konsantre olmalıdır. Önemli olan sınavlardaki ya da okuldaki başarı değildir. Hayat başarısını ona kazandırmaktır. Her mutluluk sevgi ile başlar. Onları sevdiğimizi söyleyelim fiziksel olarak gösterelim" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber