Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 23 Ekim 2017 - 09:58 Yorum: 0

Uzmanlardan velilere uyarı

Uzmanlar, okulların açılması ve Aydın'da çok sık değişen hava sıcaklıklarının çocuklarda ciddi soğuk algınlığı ve enfeksiyon rahatsızlıklarına...

Uzmanlardan velilere uyarı

Uzmanlar, okulların açılması ve Aydın'da çok sık değişen hava sıcaklıklarının çocuklarda ciddi soğuk algınlığı ve enfeksiyon rahatsızlıklarına neden olduğunu belirtti. Aydın Liva Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Fulya Erdem, "Toplu yaşam alanlarında virüsler daha hızlı ve kolay yayılır. Öncelikle hava sıcaklığının dengesiz olduğu bu dönemlerde çocukların daha iyi korunmasını, ikinci olarak da velilerin hasta olan çocuklarını okula göndermemesini tavsiye ediyoruz" dedi.

Okullarda en sık görülen gribal enfeksiyonlar sadece solunum ve hava yoluyla değil, yetersiz hijyen nedeniyle elle de bulaşabildiği ifade eden Aydın Liva Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Fulya Erdem "Bu nedenle el temizliğine azami ölçüde dikkat etmek gerekiyor. Çocuklarda tuvalet ve el temizliğine yeterince dikkat edilmediği durumlarda bağırsak parazitleri de görülebiliyor. Bağırsak solucanı olan çocuklarda burun kaşıntısı, ağızdan yastığa su akması, makatta kaşıntı, zaman zaman karın ağrısı, kilo alamama gibi belirtiler görülebiliyor. Enfeksiyon hastalıklarından korunmada en önemli tedbir hijyendir. Bu nedenle çocuklarımızın tuvaletten sonra sabunla güzelce ellerini yıkamaları yiyip içtikleri gıdanın temizliği ve doğal olması çok önemlidir" dedi.

"Çocuğunuz rahatsız ise okula göndermeyin"

Bulaşıcı hastalık tanısı konulan çocukların hekimin önerdiği süre zarfında okula gönderilmemesini isteyen Dr. Erdem, "Veliler çocuklarında herhangi bir hastalık ortaya çıktığında, okul yetkililerini bu durumdan haberdar ederek çocuğu okula göndermemelidir. Okullarda ve toplu yaşam mahallerinde bir çok enfeksiyon rahatsız olan çocuklardan bulaşmaktadır" dedi.

"Aydın havası daha çok hasta ediyor"

Aydın'ın sürekli değişen havası nedeniyle çocukların daha çok üşütüp hasta olduğunu da hatırlatan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Fulya Erdem, "Aydın ilimiz sürekli değişen havası nedeniyle ciddi riskli olan yerlerden biridir. Sabahleyin kış havası yaşanan ilimizde öğlen yaz, akşamüzeri yeniden kış havasını andıran bir iklim yaşanıyor. Hal böyle olunca da çocuklarımız kendisini koruyamıyor ve bu nedenle daha sık rahatsızlanıyor" diyerek velilerin kıyafet seçimine dikkat etmesini istedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber