Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Ekim 2016 - 14:28 Yorum: 0

Üzüm-Sen’den ’Üzüm üreticilerinin sorunları ve Gıda Egemenliği’ konulu panel

Üzüm-Sen Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu tarafından Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli ilçelerindeki üzüm üreticilerine yönelik, "Üzüm üreticilerinin sorunları...

Üzüm-Sen’den ’Üzüm üreticilerinin sorunları ve Gıda Egemenliği’ konulu panel

Üzüm-Sen Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu tarafından Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli ilçelerindeki üzüm üreticilerine yönelik, "Üzüm üreticilerinin sorunları ve Gıda Egemenliği" konulu bir panel düzenlenecek.

18 Ekim Salı günü Alaşehir'de Yıldırım Kapalı Düğün Düğün Salonu'nda düzenlenecek panelde, Çiftçi Sen Genel Başkanı Abdullah Aysu, Çiftçi-Sen Genel Sekreteri Ali Bülent Erdem, Tarım Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tayfun Özkaya, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Bursa Milletvekili Ziraat Mühendisi Orhan Sarıbal katılacak. Düzenlenecek olan "Üzüm üreticilerin sorunları ve Gıda Egemenliği" paneli için Üzüm-Sen Genel Başkanlığı ekipleri Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli yörelerinde çevreye duyuru afişleri astı.

"Kuru üzümün maliyeti 5 TL'ye yaklaştı"

Üzüm-Sen Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu, Sarıgöl'de yaptığı açıklamasında kuru üzümün maliyetinin 5 TL'ye ulaştığını belirterek, "Bir yıl çalıştık didindik, bağlarımıza gözümüz gibi baktık. Şirketlerin doğayı ve atmosferi kirletmeleri sonunda mevsimleri bile mevsiminde yaşamaz hale getirdik. Bahar aylarında yaşanan ayaz ve don olaylarından dolayı tedirginlikler yaşarken üzüm hasadının başlamasıyla endişe ve korkularımız daha da büyüdü. Meydana gelen şiddetli yağmur ve dolu yağışı bağlarda büyük zararlara meydana getirdi. Daha fazla masrafa girmek, daha fazla tarım ilacı kullanma, daha fazla emek harcamak zorunda kaldık. Kuru üzümün maliyeti 5 TL'ye yaklaştı." dedi.

Irak ve Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Suudi Arabistan ve Orta Doğu ülkelerine yaş üzüm ihracatının yapılamaz hale geldiğini belirten Çobanoğlu, "Bir de Rusya ile yaşanan "Uçak" Krizi nedeniyle Rusya'ya yaş üzüm ihracatı yapılamadı. Geçmiş yıllarda Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinin üzümlerinin büyük bölümünü Rusya'ya gönderiliyordu. Yaş üzüm ihracının durgunluk olmasına fırsat bilen tüccarlar kuru üzümün kilosunu 3-3,5 TL'den almaya başladılar. TARİŞ'in kuru üzüm alımlarındaki fiyat belirsizliği de tüccarların işine gelmiştir." diye konuştu.

"Gelin sorunlarımızı tartışalım"

Üzüm-Sen Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu, "18 Ekim'de Alaşehir'de düzenleyeceğimiz "Üzüm üreticilerinin sorunları ve Gıda Egemenliği" konulu panele mutlaka üreticilerimizin katılmasını istiyorum. Panelde sorunlarını dile getirsinler ve yetkililere ulaştırma imkanı bulsunlar." dedi.

Üzüm-Sen’den ’Üzüm üreticilerinin sorunları ve Gıda Egemenliği’ konulu panel

Üzüm-Sen’den ’Üzüm üreticilerinin sorunları ve Gıda Egemenliği’ konulu panel

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber