Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Eylül 2016 - 13:03 Yorum: 0

Üzümcünün en büyük sıkıntısı pazar

En büyük geçim kaynağı üzüm olan Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki üzüm ürecileri kendilerini üzüm yetiştirmenin değil satışının düşündürdüğünü...

Üzümcünün en büyük sıkıntısı pazar

En büyük geçim kaynağı üzüm olan Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki üzüm ürecileri kendilerini üzüm yetiştirmenin değil satışının düşündürdüğünü dile getirdi.

Sarıgöl Ovasındaki üzüm üreticileri her yıl gözü gibi baktıkları üzüm bağlarından altın sarısı üzüm elde ederken, üzümlerini satacakları zaman kara kara düşünmeye başlıyor. Üzümlerini yetiştirdikten sonra satma aşamasına geldiklerinde zorlandıklarını dile getiren üzüm üreticisi Mehmet Güler, "Üzümüne değil, pazarına güven derler. Bizler, üzümlerimizi hasat ettikten sonra, bağlarımıza masraf etmeye başlarız. Yıl boyunca bağların işleri ile uğraşmaktayız. Ürünlerimizin kaliteli olması için de masraftan kaçınmayız. Sezon sonuna kadar da üzümlerimizin üstlerini örtü altına almaktayız. Bizler kaliteli üzüm elde etmek için ailece bağlarda çalışmaktayız ancak, bizler üzümlerimizi yetişiyoruz, sezon açılınca sıkıntı başlıyor. En zor olanı da üzümlerin satımları. Üzüm yetiştirmek için bir yıl emek verilmesi gerekiyor. Tek geçim kaynağımız üzümdür. Gözümüz gibi baktığımız üzümlerin arkasından bakmaktansa, kurutmaktan yanayım." dedi.

Üzüm üreticileri kuru üzüm alım fiyatlarının açıklanmamasının da piyasada bir belirsizlik oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Üzümcünün en büyük sıkıntısı pazar

Üzümcünün en büyük sıkıntısı pazar

Üzümcünün en büyük sıkıntısı pazar

Üzümcünün en büyük sıkıntısı pazar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber