Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Ekim 2016 - 09:58 Yorum: 0

Üzümde düşük fiyat açıklamasına CHP’den tepki

TARİŞ'in 2016 yılı çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarını düşük fiyatla açıklamasının ardından tepkiler artarak devam ediyor.

Üzümde düşük fiyat açıklamasına CHP’den tepki

TARİŞ'in 2016 yılı çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarını düşük fiyatla açıklamasının ardından tepkiler artarak devam ediyor. CHP Manisa Milletvekili Av. Mazlum Nurlu'dan sonra bu kez CHP Salihli İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık, TARİŞ'e tepki gösterdi. CHP'li Kocabıyık, "TARİŞ bölgenin en önemli ihracat ürünü olan çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını düşük açıklayarak, üreticinin boynunu bükük bıraktı." dedi.

TARİŞ'in açıkladığı çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının 2015 yılı fiyatlarının yarısı olduğuna değinen Kocabıyık, "2015 yılında 7.5 numara üzüme 5,15 TL, 8 numara üzüme 5,65 TL, 8.5 numara üzüme 5,85 TL, 9 numara üzüme 6.00 TL, 9.5 numara üzüme 6.025 TL, 10 numara üzüme ise 6.57 TL açıklayan TARİŞ üst birliği, 2016 yılında ise kuru üzümün kilogram bazında, 8 numara üzüme 3,00 TL, 8,5 numara ürüne 3,20 TL, 9 numara üzüme 3,50 TL, 9.5 numara ürüne 3,80 TL ve 10 numara ürüne 4,00 TL fiyat açıklamıştır. Açıklanan bu fiyat üretici için hiç iç açıcı bir fiyat değildir" dedi.

"Fiyasko ile sonuçlandı"

TARİŞ'in çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarını düşük açıklayarak, yaşananların üretici adına iyi gitmediğini belirten CHP'li Kocabıyık "Artık TARİŞ Üst Birliğinin acilen değişmesi gerekir. Çünkü yıllardır bu görevi yapıyorlar. Artık üreticilerimizin de bunu değerlendirme zamanı gelmiştir. Artık TARİŞ kuru üzüme düşük fiyat açıklayarak, Türk Çiftçisi'nin alın terini el birliği ile yabancılara peşkeş çekilmiştir" şeklinde konuştu. Tarım Kredi Kooperatiflerinin üzüm alımlarına da vurgu yapan Kocabıyık, alımların fiyasko ile sonuçlandığını söyledi.

"Hükümete görev düşüyor"

Bölgenin en önemli ihracat ürünü olan çekirdeksiz kuru üzüm konusunda hükümete çağrıda bulunan Kocabıyık "Hükümetimiz acilen bu düşük fiyata müdahil olmalıdır. Eğer üretici bu fiyata üzümünü satarsa, zaten zor durumda olan üreticiyi, daha da zor duruma düşürecektir. Acilen okullarda uygulanan "Okul üzümü, akıl üzümü" projesi hayata geçirilmeli, ayrıca zorlu kış şartlarında görev yapan ve terörle mücadele eden kahraman askerimize ve polisimize de kuru üzüm gönderilmelidir." dedi.

Üzümde düşük fiyat açıklamasına CHP’den tepki

Üzümde düşük fiyat açıklamasına CHP’den tepki

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber