Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 19 Eylül 2016 - 10:38 Yorum: 0

V1 Challenge, nefes kesti

Türk yarış otomobili Volkicar'ların katıldığı V1 Challenge'ın ikinci ayağı, İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde başladı.

V1 Challenge, nefes kesti

Türk yarış otomobili Volkicar'ların katıldığı V1 Challenge'ın ikinci ayağı, İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde başladı. Kıran kırana geçen ikinci ayakta; ünlü oyuncu Ümit Erdim, baba-oğul Ahmet ve Eren Burkay ile ağabey-kardeş Bilal ve Ubeyde Saygılı da yarıştı.

Türk yarış otomobili Volkicar'ların katıldığı V1 Challenge'ın ikinci ayağı İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde start aldı. Nefes kesen yarışlara ünlü oyuncu Ümit Erdim, baba-oğul Ahmet ve Eren Burkay ile ağabey-kardeş Bilal ve Ubeyde Saygılı'nın katılması da ayrı bir renk kattı. Yarış, 16 Ekim'de İzmit Körfez Yarış Pisti ile devam edecek.

Ümit Erdim de pistte

İlk yarışın ardından konuşan sevilen oyuncu Ümit Erdim, "V1 Challenge'ın ikinci ayağı için Ülkü Yarış Pisti'ndeyiz. İkinci ayağın ilk yarışını az önce yaptık. Birkaç kez kazaya karıştığım için yarış benim adıma talihsiz geçti. Puan almadım ama yarışı 13. bitirmiş oldum. Şimdi ikinci yarışa geçeceğiz. Umarım güzel bir sonuç alırım. Bu yarış yapana verdiği kadar izleyene de keyif veren bir yarış" dedi.

Baba-oğul yarıştı

Yarışın en renkli karakterlerinden biri de birlikte mücadele eden baba-oğul oldu. Oğlu ile piste çıkmanın heyecanını yaşayan baba Ahmet Burkay, "Ben normalde Türkiye Ralli Şampiyonası'nı takip ediyorum. Pistlerde pek yarışmadım. V1 Challenge ile ilgili baba-oğul yarışmamızı teklif ettiler. Oğlum pistte çalışıyor, ben ralli yapıyorum. Teklif gelince oğlumla beraber yarışmak enteresan geldi ve katıldık" derken, Eren Burkay ise, "Babamla yarışmak çok değişik bir duygu. Aramızda çekişme de oluyor" diye konuştu.

Ağabey-kardeş çekişmesi

V1 Challenge'ın bir diğer dikkat çeken ikilisi de ağabey-kardeş Bilal ve Ubeyde Saygılı oldu. Ağabey Bilal Saygılı, "Bu yarışta baba-oğul, ağabey-kardeşler yarışıyor. Güzel bir yarış oluyor. Bu benim ilk yarış tecrübem. Kardeşim daha tecrübeli. Ondan öğreneceğim çok şey var" dedi. Ubeyde Saygılı ise, "Bu spora 2014'te başladım ama çocukluktan itibaren bu spora ilgim vardı. Yarış çok heyecanlı. Ağabey-kardeş olarak yarışmamız da ayrı bir duygu" diyerek duygularını dile getirdi.

Ülkü'den şov

Türkiye Pist Şampiyonu Eğitmen Pilot Ümit Ülkü ise, yarış öncesi pistte şov yaptı. Ülkü, "Bu çekişmeli yarışta ben yarışamadığım için hevesimi ara şovlarla çıkarıyorum. Biraz sonra ikinci yarış başlayacak ve çok çekişmeli geçecek. Bu sporun yüzde 10'u yarış ve şov kısmı. İşin temelinde ileri sürüş, güvenli sürüş eğitimi, iyi otomobil kullanmak var" ifadelerini kullandı.

İkinci ayağın ilk yarışında Gençler kategorisinde 1. Can Toprak Candan, 2. Eren Burkay ve 3. Ubeyde Saygılı olurken, Master kategorisinde 1. Adem Çetmen, 2. Ahmet Mutlubaş ve 3. de Ahmet Burkay oldu. İkinci ayağın ilk yarışında Genel kategorisinde de 1. Burak Çukurova, 2. Göksun Erkek ve 3. Alper Coşkun oldu.

Dereceye girenlere kupa verildi

İkinci ayağın ikinci yarışında Gençler kategorisinde 1. Ayhancan Güven, 2. Ubeyde Saygılı, 3. Can Toprak Candan oldu. Master kategorisinde 1. Ahmet Burkay, 2. Ahmet Mutlubaş ve 3. Adem Çetmen olurken, Genel kategorisinde ise 1. Burak Çukurova, 2. Göksun Erkek ve 3. ise Efe Albağlar oldu. Dereceye girenlere kupa ve ödüllerini İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Türkiye Pist Şampiyonu Eğitmen Pilot Ümit Ülkü verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber