Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ekim 2016 - 11:23 Yorum: 0

Vakıf Parkı şekillenmeye başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Vakıf Mahallesi'ne 250 bin metrekarelik park kazandırıyor.

Vakıf Parkı şekillenmeye başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Vakıf Mahallesi'ne 250 bin metrekarelik park kazandırıyor.

Bursa'da kaçak ve çarpık yapılaşma yüzünden parklardan yoksun kalan semtler yeniden yeşille buluşuyor. İlk etapta halkın nefes alabileceği alanlar oluşmak maksadıyla büyük park projelerine ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, Hüdavendigar Kent Parkı, Beşevler Bölge Parkı, Mimar Sinan Sağlık parkı başta olmak üzere hemen hemen her semte kazandırdığı parklara Vakıfköy Spor ve Kent Parkı'nı da ekliyor. Vakıf, İsabey ve Demetevler mahallelerinin ortasında kalan 250 bin metrekare yeşil alan, spor alanları, yüzme havuzu ve suni göleti de bulunan park, şekillenmeye başladı.

Vakıfköy Spor ve Kent Parkı'nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım'ın kişi başına düşen yeşil alan miktarında en alt sırada yer aldığını belirterek, bu tür park ve yeşil alan düzenlemeleriyle ilçeye nefes aldıracaklarını söyledi. Yaklaşık 250 bin metrekare yeşil alana sahip olacak park içinde her türlü futbol müsabakasının yapılabileceği 68 x 105 metre abatlarında 2 futbol sahası ve tribünlerinin bulunacağını dile getiren Başkan Altepe, "Bunun yanında bölgedeki amatör kulüplerinin kullanabileceği idman sahası ve soyunma odaları olacak. Yüzme havuzu olacak. Park içinde 15 bir metrekare alana suni göl ve gölün çevresine yürüyüş yolları yapılacak. Çocuk oyun alanları, spor alanları, kafeteryaları ile burası halkımızın güzel vakit geçireceği ayrıcalıklı bir park olacak. Artık imalatlar hızlandı ve park ortaya çıkmaya başladı. Hedefimiz bir yıl içinde tamamlayıp hizmete açmak" dedi.

Vakıf Parkı şekillenmeye başladı

Vakıf Parkı şekillenmeye başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber