Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ramazan 2015 29 Haziran 2015 - 17:28 Yorum: 0

Vakit iyilik vakti, bu Ramazan ve her zaman

Malatya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şube Başkanlığı tarafından “İyilik Sofrası” adı altında bir iftar programı düzenlendi.

Vakit iyilik vakti, bu Ramazan ve her zaman

MALATYA - Malatya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şube Başkanlığı tarafından  “İyilik Sofrası” adı altında bir iftar programı düzenlendi.

Havuzbaşı Restaurantta düzenlenen programa Vali Süleyman KAMÇI, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan TURAN, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer URHAL, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Daire Amirleri, İlçe Müftüleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yönetici ve Temsilcileri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda ve Sevgi Evlerinde kalan 150 çocuk katıldı.

İl Müftü Yardımcımız Emin YILMAZ tarafından icra edilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda davetlilere Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyet ve tanıtım filmi izletildi. Necip Fazıl Kısakürek Camii İmam Hatibi Necmettin CEYLAN’ın okuduğu akşam ezanının ardından yemeğe geçildi. Yemek sonrasında İl Müftü Yardımcısı İhsan Mesut AKBAŞ yemek duası yaptı.

İl Müftüsü Çimenmüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şube Başkanımız Ümit ÇİMEN, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Saygıdeğer Valim, Malatya’mızın pek kıymetli yöneticileri, siyasi temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yönetici ve Temsilcilerimiz, iş adamlarımız, basınımızın temsilcileri, İftar ve İyilik Soframızın pek kıymetli davetlileri.

Dini ve sosyal hayatımızda çok önemli bir yeri olan rahmet ve bereket mevsimi, her senenin kutlu misafiri Ramazan ayının manevi ikliminde buluşmak amacıyla düzenlediğimiz İftar Programımıza hoş geldiniz. Ömrümüzün her ikliminde bize misafir olur Ramazan. Bazen böyle hararetli günlerde gelir, iradelerimizin hakkını vermeyi hatırlatır bize. İnanç ve Ahlak çizgimizdeki kararlı ve içten duruşumuzu sergileme fırsatı tanır bize Ramazan.Yıl boyu aşınan ve kaybolan değerlerimizi yeniden kazandığımız ve yapılan Dini-Sosyal faaliyetlerle Müslümanların yaşadığı her yerin farklı bir iklime dönüştüğü bir aydır Ramazan.

İnsan yaratılışı ve kabiliyetleri itibariyle hem iyilik hem de kötülüğe meyyaldir. Din insanın iyilik yönünü gün yüzüne çıkaran, iyi insanı inşa eden değerler manzumesidir. Esasen Müslüman’ın misyonu iyiliktir. İyilikte yardımlaşmak, hayırda yarışmaktır. İyilik Dünya ve Ahiret mutluluğumuzu inşa eden en önemli malzemedir. İyi insan olmak ancak iyilikle mümkündür.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ki Ramazan ayı temasını “Vakit iyilik vakti, bu Ramazan ve her zaman.” olarak belirlemiştir. Ramazan iyilik üretme zamanı ve en kıymetli fırsattır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.): “İnsanları en hayırlısı iyiliği umulan, kötülük etmesinden korkulmayan, dostlarına ve komşularına hayrı dokunan kişidir.” buyurmuştur. Birisi size “Nasılsınız?” dediğinde, “İyiyim”demenin deruni ve birkaç yönlü anlamı olsa gerektir. Aslında gönül dilimizde de “Ben iyi insanım”demektir. Çünkü; Bizim iyilik ve mutluluğumuzda emeği olanlar olduğu gibi, bizimde başkalarınınkinde katkımız olmasıdır iyiliğimiz. Hiç şüphesiz Müslüman’ın iyiliğindeki zarafet ve nezaket onu Rıza-i Bari için yapmasıdır. Gösteriş ve dünyaya kurban etmemesidir.

Sayın Valim, Saygıdeğer Davetliler. Türkiye Diyanet Vakfı da bir iyilik hareketidir. Biraz önce faaliyet ve tanıtım filmlerini seyrettiğimiz vakfımız, Ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde olmak gibi bir vizyona sahiptir. Türkiye Diyanet Vakfı kuruluşu olan 1975 yılından bu güne 40 yıllık zaman içerisinde Milletimizin ve tarihimizin yüz akı olmuştur. Bununla birlikte Milletimizin ve Ülkemizin menfaatine hiç bir zaman halel getirmeden hizmet üretmiş ve vatan coğrafyamızın gönül coğrafyamıza da uzanan eli olmuştur. Muhteşem kültür ve medeniyetimizin ihyası için aziz vatanımızda ve Balkanlardan Kafkasya’ya, Orta Asya’dan Orta Doğu’ya can suyu olmuştur. Bu tür Hayri hizmetlerde ve Milletimizin, Ülkemizin huzuru, barışı, birlik ve bütünlüğünde emeği olanları bu mağfiret ayında rahmetle anıyoruz.

Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin “Bir olalım, iri olalım, diri olalım.” dualarıyla teşriflerinizden ötürü başta Saygıdeğer Valimize şükranlarımı arz ediyor, tüm davetlilerimize ve soframızı şenlendiren ve bereketlendiren yavrularımıza teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum.

İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şube Başkanı Ümit ÇİMEN’in yaptığı konuşmanın ardından program sona erdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber