Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 11:48 Yorum: 0

Vali Ahmet Hamdi Nayir: 15 Temmuz’da bizi bu coğrafyadan silmek istediler

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 15 Temmuz gecesi, hiçbir zaman bir araya gelmeyecek etkenlerin bir araya geldiğini ifade etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir: 15 Temmuz’da bizi bu coğrafyadan silmek istediler

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 15 Temmuz gecesi, hiçbir zaman bir araya gelmeyecek etkenlerin bir araya geldiğini ifade etti.

Türkiye'nin ayakta kalabilmesi için mutlak başarılı olması gerektiğini belirten Nayir, "15 Temmuz sonrası gittiğim yerlerde şunları dile getirmeye çalıştım; zor bir coğrafyadayız bunu söylerken bir ümitsizlik oluşturmak için değil, gayreti, birlik ve beraberliği artırmak gerektiği için söyledim. Bizi bize bırakmayan bir coğrafyadayız. Herkesin gözü üstümüzde olan, oyunların, planların her geçen gün arttığı coğrafyadayız. Bu coğrafyada ayakta kalabilmek için mutlak başarıya ihtiyaç var. En son örneği tarihimizde ihanet ölçülerinin en büyük kalkışmasını 15 Temmuz'da gördük. İşin içerisinde kimler olduğunu belki zaman içerisinde daha geniş bir şekilde anlayacağız ama geldiğimiz noktada görüyoruz ki 15 Temmuz çoklu etkenlerin bir araya gelip bizi bu coğrafyaya fazla gören bir sürü unsurun iş birliği yapabildiği, hiç bir zaman bir araya gelebileceğini düşünemediğimiz kişilerin bile aynı amaç doğrultusunda birleşebildiği bu coğrafyadan komple silmeye yönelik bir ihanetin başlangıcıydı" dedi.

15 Temmuz'dan önemli dersler çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Milletimizin hükümetine karşı, devletine karşı sevgisi, saygısı ve güveni bu son 10-15 yılda arttı. "Sokağa çıkın" dendiğinde hemen çıkıldı. Çıkılmasaydı ne olur? Tek bir ögeyi bile çıkardığımızda çok acı sonuçlarla karşılaşacağımız ortadaydı. En başta Cenab-ı Hakk'ın yardımı, sonrasında da büyüklerimizin cesareti ve ferasetiyle güzel sonuç alındı. Milli birlik ve beraberliğimizde de eskisinin üzerine koyacağımız değerlere de ulaşılmış oldu bu süreçte. İnşallah bu birlik ve beraberlik devam edecek. Yine hükümetimizin vermiş olduğu yerinde bir kararla eğitim - öğretim yılı başında her şeyden önce bizim milli benliğimize, milli irademize düşman olan hususların öğretilmesi gerektiği ifade edildi. Okullarda ilk haftanın konusu bu oldu. Her öğrencimize bir broşür verilerek o günde yaşanılanların bir hatırlatması yapıldı. Sizlerin yapacağı bu çalışma da onları destekler mahiyette yerini bulacak bir çalışma olacak, ona inanıyoruz. Uzun yıllar anlatılacak, araştırılacak bir konudur bu. Bundan önce yaşanan kalkışmaların, ihanetlerin hiçbirine benzemiyor çünkü. Ölçek olarak, paydaşları olarak farklı. Pirincin içindeki beyaz taşlar gibi bizden zannettiklerimizin bize yaptıkları açısından baktığımızda farklı. Tehlikeyi erken fark edenler, ikaz edenler oldu ama toplumda ne kadar bu yönleriyle hissedildi o yönleriyle baktığınızda da farklı bir cereyan tarzı vardı 15 Temmuz'un. Bunların hepsinden çıkarılacak ders de bu coğrafyada olmanın bedelini hissederek, o cesareti de toplayarak yapılması gerekenleri hep birlikte en güzel şekilde yapacağız" diye konuştu. (EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber