Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 12:18 Yorum: 0

Vali Ahmet Hamdi Nayir: Kütahya çinisinin marka değeri daha artırılmalı

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.K

Vali Ahmet Hamdi Nayir: Kütahya çinisinin marka değeri daha artırılmalı

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette Kütahya çini sanatının canlandırılması ve geliştirilmesi için neler yapılabileceği konuşuldu.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin Kütahya denilince ilk akla gelen şey tartışmasız çinidir. Friglerden günümüze uzanan, Mehmed Hilmi Efendi'den, Hafız Mehmet Efendi'ye, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü'ne sahip dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar'dan günümüzdeki çini sanatçılarına dek önemli isimler yetiştirmiş şehrimizin sembolü olan çininin gerek marka değerinin artırılmasında, gerek ise daha geniş tanıtılması için gerekli olan tüm çalışmalarda Kütahya Valiliği olarak destek vermeye hazırız" dedi.(EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber