Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Ekim 2016 - 14:28 Yorum: 0

Vali Ali Arslantaş’ın, 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama mesajı

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Ali Arslantaş’ın, 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama mesajı

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Arslantaş mesajında; "Cumhuriyetimizin değerlerini özümsemiş aydınlık nesiller yetiştikçe gördük ki demokrasimiz daha da güçleniyor. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçme ve seçilme hakkı, insanlarımızın huzur ve barış içinde yaşamasının en büyük teminatı olmuştur. Yenilikçi, modern bir Türkiye'nin inşasında halkımızın söz sahibi olması, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunun göstergesidir.

Devletimizin halkımıza sunduğu hizmetin yerinde ve kaliteli olması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerekir. Halktan kopuk, halkın isteklerini, sıkıntılarını bilmeyen, vatandaşların dertleriyle hemhal olmayan bir devletin dünyada söz sahibi olması beklenemez. Bunun bilincinde olan devletimiz, demokrasimizin nüvesini oluşturan muhtarlarımıza hak ettikleri değeri vermektedir.

Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, Cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimizin ve mahallerimizin en önemli temsilcisi olmuştur. Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına; sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. Valiliğimiz, bu kadar önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımızın vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermesi için elveriş koşullar oluşturma noktasında kararlıdır.

Halkımızın teveccühüne mazhar olmak, muhtarlarımıza büyük sorumluluklar yüklemektedir. Şehrimizin her alanda gelişmesinde, kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliğine, düşüncelerine ihtiyacımız var. İnanıyorum ki her bir muhtarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle çalışmalarını sürdürecektir.

Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak belirlenmiştir. Mahalli idarelerin daha da güçlenmesinin nişanesi olacağını umut ettiğim 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, tüm muhtarlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber