Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 17:18 Yorum: 0

Vali Ata: "Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında öğretmenlik gelir"

Hatay Valisi Erdal Ata 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir grup öğretmeni makamında kabul etti.

Vali Ata: 'Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında öğretmenlik gelir'

Hatay Valisi Erdal Ata 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir grup öğretmeni makamında kabul etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan eşliğinde gerçekleşen kabulde konuşan Vali Ata, dünyadaki en onurlu mesleklerin başında öğretmenliğin geldiğini belirtti.

1981 yılından beri her 24 Kasım'ın "Öğretmenler Günü" olarak kutlandığını ifade eden Vali Ata, "Gönül arzu eder ki sadece senede bir gün değil, yılın 365 gününü Öğretmenler Günü olarak kutlayalım. Bizleri yetiştiren sizlersiniz. Bizler millet olarak da fert olarak da öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Sizler ne kadar sorunsuz bir şekilde mesleğinizi devam ettirseniz gelecek kuşakları da o derece iyi yetiştirme şansımız olacaktır" dedi.

Atatürk'ün gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin öğretmenlerin yetiştireceği nesiller sayesinde sonsuza kadar yaşayacağını ifade eden Vali Ata, "Sizin sorumluluğunuz, size yüklenen görev çok önemli ve ağırdır. İnanıyorum ki sizler her türlü fedakarlığı yaparak bu görevi her zaman layıkıyla yerine getirme gayreti içerisindesiniz" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise kendilerine emanet edilen çocukların ne kadar kıymetli olduğunun farkında olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Ailelerin bizlere emanet ettiği çocukları kendi çocuğumuz gibi kabul ediyoruz ve bu anlayışla hizmet etmeye çalışıyoruz. Siz Sayın Valimizin görevi başladığı ilk andan beri söylediği şu söz kulağımıza küpedir: "Birinci sorunumuz eğitim, ikinci sorunumuz yine eğitim, üçüncü sorunumuz yine eğitim." Bizler bu bilinçle tüm öğretmenler arkadaşlarımız ile birlikte ilimizin eğitimini bir adım daha ileriye taşıyacağız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber