Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Aralık 2014 - 14:33 Yorum: 0

Vali Ataklı halı dokuma atölyesini ziyaret etti

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Halk Eğitim Merkezi ve Taşpınar Belediyesi işbirliğinde açılan halı dokuma atölyesini ziyaret etti. Ataklı, Taşpınar Beldesindeki halı...

Vali Ataklı halı dokuma atölyesini ziyaret etti

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Halk Eğitim Merkezi ve Taşpınar Belediyesi işbirliğinde açılan halı dokuma atölyesini ziyaret etti. 

Ataklı, Taşpınar Beldesindeki halı atölyesindeki ziyaretinde yaptığı konuşmada, Taşpınar halısının Aksaray için geçmişi çok eskiye dayanan bir kültür değeri olduğunu söyledi.

Halı dokumacılığının geleneksel el sanatları içerisinde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Ataklı, bu sanatın yaşatılması için hep beraber gayret göstereceklerini belirtti.

Taşpınar halısının özelliğini muhafaza edilerek korunması gerektiğini ifade eden Ataklı, "Yüzyıllarca orijinalliğini koruyarak günümüze kadar gelen Taşpınar halısını koruyarak bu sanatı devam ettirmeliyiz. Geleneksel el sanatlarımız bizim geçmişimizin kültür bağını oluşturmaktadır. Bu bağı güçlendirerek gelecek kuşaklara aktarmamız lazım" dedi.

Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel ise Vali Ataklı'nın desteklerinden dolayı kendisine minnettar olduğunu belirterek, Taşpınar halısının açılan atölyede yeniden hayat bulacağını kaydetti.

Ziyarette, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal hazır bulundu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber