Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 17:53 Yorum: 0

Vali Azizoğlu; “Sağlıksız gıdalara izin vermeyeceğiz”

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum ili genelinde üretim ve satış noktalarında sağlıksız ve tağşiş gıdalara hiçbir şekilde fırsat vermeyeceklerini...

Vali Azizoğlu; “Sağlıksız gıdalara izin vermeyeceğiz”

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum ili genelinde üretim ve satış noktalarında sağlıksız ve tağşiş gıdalara hiçbir şekilde fırsat vermeyeceklerini belirterek "İl Müdürlüğümüzce yapılan gıda denetimleri aralıksız devam etmektedir" dedi.

Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan denetimleri ve işlemleri değerlendiren Vali Azizoğlu, "Halk sağlığını korumak kamunun en önemli görevlerinden biridir. Gıda maddelerinin sağlık şartlarına uygunluğunu denetlemek amacıyla, il genelinde tüm gıda işletmelerine gidilmektedir. Bu denetimler, belirlediğimiz programlar dâhilinde yapıldığı gibi şikâyet ve ihbarlara bağlı da yapılmaktadır. Tabi ki bu denetimler sonucunda tespit edilen uygunsuzluklar için kanuni yaptırımlar uygulanmaktadır" diye konuşan Vali Azizoğlu sözlerini şu ifadelerle sürdürdü.

"Halkın sağlığını korumaya yönelik gerçekleştirdiğimiz bu denetimler neticesinde; Gıda mevzuatı aykırı üretilen yaklaşık 40 ton kanatlı eti, 850 kg zeytinyağı ve 420 kg domates salçası el konulmuş olup, Bu üretimi yapan veya bu ürünleri satan işletme sahiplerine idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca el konulan sağlıksız ve tağşiş bu gıdalar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait katı atık tesislerinde iş makineleriyle imha edilmiştir" dedi.

Halk sağlığını korumak amacıyla, güvenilir ve kaliteli gıda üretimi ile tüketimini sağlamak için kamu adına ellerinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceklerini belirten Azizoğlu, "Vatandaşlarımız, tespit ettiği olumsuzlukları Alo Gıda Hattına (174) bildirmeleri, en başta tüketici olarak kendisi ve toplum sağlığı açısından son derece önemlidir. Ülkemizin geleceği için sağlıklı nesillere ihtiyaç var. Sağlıklı nesil ise ancak yeterli ve sağlık beslenme ile mümkündür" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber