Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 17:13 Yorum: 0

Vali Balkanlıoğlu'nun Ünye ziyareti

ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ünye'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.Vali Balkanlıoğlu, Ünye’de hizmet veren Özel Miray Rehabilitasyon Merkezi, Sevgi Evleri ve Sabancı Çocuk...

Vali Balkanlıoğlu'nun Ünye ziyareti

ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ünye'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, Ünye’de hizmet veren Özel Miray Rehabilitasyon Merkezi, Sevgi Evleri ve Sabancı Çocuk Yuvasını sırasıyla gezerek kurumların çalışma sistemi, personel durumu ve çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. 

İncelemeler sonrasında basına açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve onun teşkilatlarındaki yapılanmaları ve kurumları ziyaret ve teftiş ettiğini söyledi.

Balkanlıoğlu, “Koruma altındaki çocuklarımız, ihmal ve istismara uğramış çocuklarımız, kadın sığınma evine sığınan kadınların bulunduğu yerler, huzurevleri, yaşlı, yatalak ve engellilerin rehabilitasyonlarının yapıldığı yerleri gezdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının il genelinde yaptığı ve yapması gereken her şeyi yerinde gördük, inceledik” dedi.

“Türkiye bu anlamda çok büyük bir mesafe almış durumda. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde dahi hala uygulanamayan birçok konuda bizler kurumsallaşmışız” diyen Vali Balkanlıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Toplumun dezavantajlı sayılan engellisine, mağduruna, yaşlısına, devletin şefkatli kanatları altına girmesi gereken küçük yavrularımıza buralarda sahip çıkılıyor. Ayrıca yaşlılarımıza kendi evlerinde bakım hizmetleri veriliyor. Eğer aile kendi yaşlısına bakamıyorsa, bu doktor raporu ile tespit edilirse sosyal hizmetler uzmanının yerinde incelemesi ile onlara maaş bağlıyorlar. Geçen sene sadece Ordu’da 85 milyon lira para ödendi. Türkiye güçlendikçe, geliştikçe ve insanlar bilinçlendikçe engellisine, yaşlısına sahip çıkıyor, bunları gördük sevindik. İnsanlarımızın buraları görüp, manevi destekte bulunmasında fayda var. Yaşlılar, engelliler şefkat bekliyorlar. Bunlara her türlü imkanı sağlayabiliyoruz ama sevgiye, ilgiye, ziyarete ihtiyaçları var. Toplumun destek vermesi gerekiyor. Allah devlete millete zeval vermesin.”

Vali Balkanlıoğlu’na ziyaretlerinde Ünye Kaymakamı Mustafa Demir de eşlik etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber