Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Ekim 2016 - 16:03 Yorum: 0

Vali Çakacak, muhtarlarla bir araya geldi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, muhtarların kamu kurumlarına ve yerel yönetimlere ilettiği sorunların vatandaşların sorunu olduğunu ifade ederek, muhtarların...

Vali Çakacak, muhtarlarla bir araya geldi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, muhtarların kamu kurumlarına ve yerel yönetimlere ilettiği sorunların vatandaşların sorunu olduğunu ifade ederek, muhtarların seçimle göreve geldiğini, Türkiye'de demokrasinin hem gelişmesi hem de yaygınlaşmasında muhtarlık görevinin son derece önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Vali Özdemir Çakacak, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltılı buluşmada merkez ilçelerin mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Vali Çakacak'ın yanı sıra MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, CHP Mersin milletvekilleri Serdar Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak ile Aytuğ Atıcı, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, il müdürleri ve daire amirleri, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat ile muhtarlar katıldı. Buluşmada konuşan Vali Çakacak, 19 Ekim'in Hükümet tarafından Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini belirterek, "Devletimizin ilk kapısı olan muhtarlarımız ile böyle bir etkinlikte bir arada bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

Muhtarların devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gördüğünün altını çizen Çakacak, muhtarların aynı zamanda seçimle göreve geldiğini, Türkiye'de demokrasinin hem gelişmesi hem de yaygınlaşmasında muhtarlık görevinin son derece önemli bir rolü olduğunu kaydetti. Muhtarların kamu kurumlarına ve yerel yönetimlere ilettiği sorunların vatandaşların sorunu olduğuna dikkat çeken Çakacak, bu yüzden devlet olarak muhtarlara ellerinden gelen en büyük yardımı yapmak durumunda olduklarını dile getirdi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımlarıyla ilçelerde muhtarlar ile toplantılar yaptıklarını dile getiren Çakacak, "Bizlere iletilen bütün sorunları tek tek ele alıyoruz. Emin olun hiçbir sorun veya problem bir kenara bırakılmıyor. Uzun vadede, orta vadede ve kısa vadede çözülebilecek sorunların hepsine mutlaka geri dönüş sağlanıyor. Birinci tur toplantılarımızı gerçekleştirdik. Şimdi ikinci tur toplantılarına başlıyoruz" diye konuştu.

Söz konusu toplantılarda muhtarların dile getirdiği en büyük sorunun elektrik konusu olduğunu söyleyen Çakacak, bu yıl Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da büyük destekleriyle TEDAŞ'tan 100 milyon lirayı geçen bir yatırım aldıklarını, özellikle aydınlatma, arızaların giderilmesi ve teknik personel görevlendirilmesi ile ilgili tüm muhtarlar ile ayrı ayrı toplantılar yapılacağını anlattı. Köy ve mahallelerin milletimizin sahip olduğu güzel hasletlerin en güzel örneklerinin gösterildiği yerler olduğunu ifade eden Çakacak, bu güzel kültürün gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini ifade etti.

Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat ise buluşmanın ilk kez gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, bundan sonraki buluşmaların ilçe bazında her ay devam edeceğinin altını çizdi. Sorunları biriktiren değil tam aksine sorunları çözen bir dernek olacaklarını ifade eden Bolat, söz konusu buluşmaların birlik ve beraberliğe önemli katkılar sunacağını belirtti. Bolat, Vali Çakacak'a da vermiş olduğu desteklerden dolayı şükranlarını sundu.

Konuşmaların ardından eski dernek başkanı Şevket Sunay'a Vali Çakacak tarafından, diğer eski başkanlara ise protokol üyeleri tarafından yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi.

Vali Çakacak, muhtarlarla bir araya geldi

Vali Çakacak, muhtarlarla bir araya geldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber