Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:53 Yorum: 0

Vali Çakacak: “Öğretmenlerimiz milletimizin teminatıdır”

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, öğretmenlerin son derece kutsal bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, "Öğretmenlerimiz, binlerce yıldır dünyaya yön...

Vali Çakacak: “Öğretmenlerimiz milletimizin teminatıdır”

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, öğretmenlerin son derece kutsal bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, "Öğretmenlerimiz, binlerce yıldır dünyaya yön vermiş milletimizin geleceğin dünyasında da en güçlü şekilde var olmasının teminatıdır" dedi.

Vali Çakacak, 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, öğretmenlerin, Türkiye'nin geleceği olan çocukları ve gençleri en ideal şekilde yetiştirip geleceğe hazırlayarak son derece kutsal bir görevi yerine getirdiklerini vurgulayan Çakacak, "Çocuklarımızı eğiterek bu kutsal vazifelerini yerine getiren, onlara yeni ufuklar kazandıran ve içlerindeki cevheri ortaya çıkaran öğretmenlerimiz, binlerce yıldır dünyaya yön vermiş milletimizin geleceğin dünyasında da en güçlü şekilde var olmasının teminatıdır. Zira öğretmenlerimiz, bilimsel düşünmeyi esas alan, iradesini özgürce kullanan, insan hakları ve demokrasiyi özümsemiş, gönülleri vatan ve bayrak sevgisi ile dolu, milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı nesiller yetiştirmek gibi büyük sorumluluk gerektiren bir mesleği icra etmektedir. Nitekim Başöğretmen Atatürk de yeni neslin öğretmenlerin eseri olacağını belirterek, öğretmenlerin bu sorumluluğu hakkıyla yerine getireceğine duyduğu güveni veciz bir şekilde ifade etmiştir" ifadelerini kullandı.

Çakacak, öğretmenlerin de milletin ve Büyük Önder'in kendilerine duyduğu güvene layık olabilmek amacıyla büyük fedakarlıklarda bulunduklarını, mesleklerini özveriyle yerine getirdiklerini ve adeta bir kandil misali kendilerini tüketerek öğrencilerini ve toplumu aydınlattıklarını vurguladı. Çakacak, mesajında şunları kaydetti: "24 Kasım Öğretmenler Günü de geleceğimizin teminatı gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirerek milletimizin ve devletimizin geleceğini şekillendirmek gibi yüce bir görevi ifa eden değerli öğretmenlerimizin toplumdaki yeri, rolü ve değerini bir kez daha hatırlamamızı sağlayan oldukça anlamlı ve değerli bir gündür. Bu gün vesilesiyle bugüne kadar bu kutsal görevi büyük bir özveri içerisinde yerine getirmiş öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber