Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 18:08 Yorum: 0

Vali Çakacak, Yumuktepe Höyüğü’nde incelemelerde bulundu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, merkez Toroslar ilçesindeki Yumuktepe Höyüğü'nde devam eden kazı çalışmalarını inceleyerek, tarihe ve insanlığa ışık...

Vali Çakacak, Yumuktepe Höyüğü’nde incelemelerde bulundu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, merkez Toroslar ilçesindeki Yumuktepe Höyüğü'nde devam eden kazı çalışmalarını inceleyerek, tarihe ve insanlığa ışık tutacak her türlü çalışmanın takipçisi ve destekçisi olduklarını belirtti.

Vali Çakacak, Mersin'in en önemli tarihi değerlerinden biri olan ve 9 bin yıl öncesinden günümüze kadar kesintisiz olarak yerleşim yeri olarak kullanılann Yumuktepe Höyüğü'nde devam eden yenileme ve kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Çakacak, Demirtaş Mahallesi'ndeki höyükte, Kazı Başkanı İtalya Lecce Üniversitesi'nden Prof. Dr. Isabella Caneva ve Dr. Burhan Ulaş tarafından karşılandı. Caneva ve Ulaş'tan, yürütülen kazı çalışmalarını ile ilgili bilgi alan Çakacak, Mersin'in birçok kültürel alanda olduğu gibi, insanlık mirasları açısından da medeniyetlere beşiklik etmiş önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Mersin Valiliği olarak tarihe ve insanlığa ışık tutacak her türlü çalışmanın takipçisi ve destekçisi olduklarını ifade eden Çakacak, insanlığın tarih boyunca kurduğu medeniyetlerden günümüze ulaşan insanlık miraslarını birer emanet olarak benimsemenin ve onlara sahip çıkmanın görev edinilmesi gerektiğini söyledi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilk yerleşmenin Neolitik dönemde başladığı ve kesintisiz olarak Kalkolitik, Tunç, Hitit, Bizans ve İslami devirlerde de devam eden ender tarihi merkezlerden olan Yumuktepe Höyüğü'nde tespit edilen 33 tabakadan çıkarılan çok sayıda eser İçel Müzesi'nin 2 nolu salonunda kronolojik olarak sergileniyor.

Vali Çakacak, Yumuktepe esnafını ziyaret etti

Öte yandan, Vali Çakacak, höyükteki incelemelerinin ardından kazı alanı civarındaki esnafı da ziyaret etti. Bir demir doğrama atölyesine uğrayan Çakacak, burada atölye sahibi Mesut Akkurt ve diğer esnafla çay içip sohbet etti. Mahalle esnafı, sorunlarını ve taleplerini Çakacak'a iletme fırsatı buldu.

Daha sonra Yumuktepe Polis Merkezi Amirliği'ne geçen Çakacak, görevlilerden polis merkezinin çalışmalarına yönelik bilgi aldı. Merkezin çatısına çıkarak herhangi bir saldırıya karşılık verebilmek için alınan güvenlik önlemlerini inceleyen Çakacak, nezarethane bölümünü de gezerek buradaki kamera ve güvenlik sistemleri ile insani yaşam bölümlerini de inceledi.

Vali Çakacak, Yumuktepe Höyüğü’nde incelemelerde bulundu

Vali Çakacak, Yumuktepe Höyüğü’nde incelemelerde bulundu

Vali Çakacak, Yumuktepe Höyüğü’nde incelemelerde bulundu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber