Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mart 2015 - 10:33 Yorum: 0

Vali Canbolat, Yüksekova'da incelemelerde bulundu

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu.İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ve Vali Yardımcısı...

Vali Canbolat, Yüksekova'da incelemelerde bulundu

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu.

İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ve Vali Yardımcısı Mehmet Emin Taşçı ile Yüksekova ilçesini ziyaret eden Canbolat, Kaymakamlık binası önünde Kaymakam İbrahim Çenet, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, İlçe Emniyet Müdürü Sadık Demir ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri tarafından karşılandı.

Kaymakam İbrahim Çenet'i makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Vali Canbolat, daha sonra 28 Şubat-01 Mart 2015 tarihleri arasında Mersin'de düzenlenen Uluslararası Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası'nda gülle ve disk atma yarışmalarında Türkiye birincisi ve ikincisi olan öğrencileri kutlayarak çeşitli hediyeler verdi.

Esnaflarla da bir araya gelen Canbolat, daha sonra Emniyet Müdürü Sadık Demir, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen'i makamlarında ziyaret etti. 

Ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, köy içi düzenlemeler için yaklaşık 2,5 milyon liralık bir ödenek gerçekleştiğini aktaran Canbolat, şunları kaydetti:

"Ayrıca KÖYDES'te ise 3 milyon lira bir kaynak tahsisi bulunuyor. Yüksekova havaalanı inşaatının bu yıl bitirilmesi hedefleniyor. Don olayının bitmesiyle birlikte havaalanı çalışmalarına yeniden devam edilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla Yüksekova Havaalanı hizmete açılacaktır. Bu sene çevreyoluna ilişkin yatırımlarımız devam edecektir. Dağlıca yolu düzenlemeleri devam edecek. Dilimli Esendere tarafı devam edecek. Esendere Gümrük Kapısı'nın sene sonu itibarıyla bitirilmesi hedefleniyor."

"Ümit ediyoruz Yüksekova bu sene bu huzur ortamından alması gerektiği yatırımları alır" diyen Canbolat, "Şemdinli ilçesindeki Derecik ve Çukurca ilçesindeki Üzümlü sınır kapılarını binalarını bitirdik. Üzümlü'deki sınır kapısıyla ilgili gümrük müdürü atandı. Her iki sınır kapımızda karayolları ağına alındı. Şu anda Üzümlü'deki sınır kapısının çevre düzenlemesi yapılıyor ve en kısa zamanda açılacaktır. Derecik'teki kapının hizmet binasını bitirdik ancak Irak tarafında bina ve yol yok. Onların yapmasını bekliyoruz. Yoksa biz geçici hizmet binasını yaptık ve teslim ettik" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Polisevi'nde verilen yemeğe katılan Canbolat, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde de incelemelerde bulundu.

Canbolat, hastane ziyaretinin ardından Büyükçiflik beldesini geçerek burada geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Remzi Şahin'in yakınlarına baş sağılığı diledi.

Büyükçiflik İlkokulu'nu da inceleyen Vali Canbolat, sınıfları dolaşarak sohbet ettiği öğrencilere şeker ve oyuncak dağıttı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber