Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 31 Ağustos 2016 - 17:48 Yorum: 0

Vali Çelik, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nı ziyaret etti

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nı ziyaret etti.

Vali Çelik, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nı ziyaret etti

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nı ziyaret etti.

Vakıf binasına gelişi esnasında, Vakıf Başkan İsmail Kılıç, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Çelik, Eskişehir'de yaşayan insanların kardeşliği ön planda tutarak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını söyledi. Vakıf Başkanı Kılıç'ı makamında ziyaret eden Vali Çelik, Eskişehir'in yararına toplum tarafından kabul gören projelere destek olmaya çalışacaklarını kaydetti. "Devletimize ve milletimize hep birlikte sahip çıkmalıyız" diyen Vali Çelik, insanın insandan üstünlüğü olmadığını, karşımızdakinin hakkına ve hukukuna saygılı olunması gerektiğini ifade etti.

Ziyarette duygularını dile getiren Vali Çelik, gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek, "Her insan karşısındakinin hakkına ve hukukuna saygılı olduğu sürece hepimiz huzur içerisinde yaşarız. Bu ülke bizim, hepimizin! İnsanlar arasında ayrım yapmadan herkese eşit mesafede olmamız gerekir. Huzur içerisinde yaşadığımız bu vatan topraklarında bizleri ayırmaya/ayrıştırmaya çalışanlara prim vermemeliyiz. Kardeşçe ve barış içerisinde yaşamamıza kimse engel olamaz" şeklinde konuştu. Son dönemde Türkiye'de yaşanan terörist eylemlerini de kınayan Vali Çelik, hiçbir terörist faaliyetin dini inançla bağdaştırılamayacağını belirtti. İnsanın önce kendini ve sonrada çevresindekileri iyi tanımasını isteyen Vali Çelik, bilinçli yapılmaya çalışılan provakatif eylemlere hep birlikte karşı durulması gerektiğini savundu. Türk Milletinin birliğini kimsenin bozmayacağını yineleyen Vali Çelik, Eskişehir'deki huzur ve güveni sağlamak için var güçle çalıştıklarını sözlerinin sonuna ekledi.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran Başkan Kılıç ise, kin ve nefret gütmeyen bir toplumu temsil etmeye çalıştıklarını söyledi. Yaptığı konuşmada vakfın çalışmalarına yer veren Başkan Kılıç, "Kısıtlı bir bütçemiz var. Hayırlı vatandaşlarımızın yaptığı yardımlarla sağlık başta olmak üzere çeşitli hizmetleri vakıf binamızda veriyoruz. Aile Sağlık Hekimliğimiz, vatandaşlarımıza çok kaliteli hizmet veriyor. Bu bölgede yaşayan Alevi vatandaşlarımız çoğaldığı için hizmet binamız biraz yetersiz kalıyor" dedi. Vakfın yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Kılıç, kurucu başkanları İrfan Çetinkaya'yı rahmetle andı. Rahmetli İrfan Çetinkaya'nın çok büyük hizmetleri olduğunu aktaran Başkan Kılıç, sorumluluk sahibi duyarlı insanların bağışları sayesinde hizmetlerini yürüttüklerini bildirdi. "Alevi'si ve Sünni'si ile bu ülke hepimizin" diye konuşan Başkan Kılıç, kardeşlik duygularının en üst düzeyde yaşandığı Alevi toplumunda, kine ve nefrete yer olmadığını üstüne basa basa söyledi.

Vakıf binası içeresindeki Cem Evi'ni ziyaret eden Vali Çelik, sosyal tesislerde inceleme yaptıktan sonra buradaki programını sonlandırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber