Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 14:25 Yorum: 0

Vali Çelik Seyitgazi’de

Seyitgazi ilçesini ziyaret eden Vali Azmi Çelik, "Evliyalar diyarı Seyitgazi ilçemiz, büyük bir kültür mirasına ev sahipliği yapmaktadır" dedi.

Vali Çelik Seyitgazi’de

Seyitgazi ilçesini ziyaret eden Vali Azmi Çelik, "Evliyalar diyarı Seyitgazi ilçemiz, büyük bir kültür mirasına ev sahipliği yapmaktadır" dedi.

Biz dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Seyitgazi ilçesine giden Vali Azmi Çelik, ilk olarak kaymakamlığı ziyaret etti. Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın ve ilçe kurum müdürleri tarafından karşılanan Vali Çelik, daha sonra kaymakamlık makamına geçti.

Seyitgazi Kaymakamı Avcı'dan ilçenin eğitim ve sağlık durumu, güvenliği ve asayişi ile turizm potansiyeli hakkında bilgi alan Vali Çelik, ardından Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın'ı makamında ziyaret etti. Belediye tarafından yapılan çalışmaları anlatan Başkan Kalın, "İlçemizin kültür turizmi açısından gelişmesi daha çok tanınması için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemizde tarım ve hayvan yetiştiriciliği de yapılmaktadır. 129 bin dönüm arazimiz kapalı devre sistemi ile sulanmaktadır. Yapılan son proje çalışmasıyla bu alan 300 bin dönüme çıkartılacaktır. Fakat bizim geçmişimizden gelen tarihi bir kültür mirasımız var. Bu kültür mirasımızı tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bununla ilgili BEBKA'dan "Seyitgazi Turizminin Geliştirilmesi" projesi kapsamında destek aldık. Geçmişten gelen tarihimize sahip çıkarak, gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz" dedi.

Belediye ziyaretinin ardından Vali Çelik, Kaymakam Avcı, Başkan Kalın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şennur Azade ve beraberdekiler Seyyid Battal Gazi Külliyesi'ni gezdi. Külliye ziyaretinin ardından heyet tarihi Kervansaray kazı çalışmalarında inceleme yaptı. Çarşı içerisinde bulunan ve restorasyon çalışmaları sona eren Çarşı Camiini de gezen Vali Çelik, vatandaşlarla sohbet etti, çarşı esnafının dilek ve temennilerini dinledi.

Daha sonra Vali Çelik, Kaymakam Avcı, Başkan Kalın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şennur Azade ve beraberdekiler, ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Üryan Baba Türbesi'nin restorasyon çalışmalarını inceledi. Tarihi dokusu gün yüzüne çıkarılan türbenin bundan sonra doğal haliyle korunacağını açıklayan Vali Çelik, "Seyitgazi ilçemiz, görülmeye değer önemli tarihi mekanları bünyesinde barındırıyor. Geçmişten geleceğe ışık tutan bu eserleri korumak, kollamak ve bunları gelecek kuşaklara aktarmak da bizim için tarihi bir sorumluluktur diye düşünüyorum. Seyitgazi ilçemizin hem Frig Vadisi üzerinde olması, hem de Evliyalar Diyarı olarak bilinmesi buraları değerli kılıyor" diye konuştu.

Ardından Vali Çelik ve beraberindekiler, Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Külliyesi'ni gezdi. Ülkenin her bölgesinden insanın Şücaaddin Veli Külliyesi'ni ziyaret ettiğini aktaran Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş (Dede), Vali Çelik ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kalıcı eserler kapsamında, ilimizin kültür miraslarını ön plana çıkartan yenileme çalışmalarının başarıyla tamamlandığını hatırlatan Vali Çelik, Şücaaddin Veli Külliyesi'nin de bunlardan biri olduğunu dile getirdi. Ecdadımızdan bize miras kalan külliyenin aslına uygun bir şekilde yenilenmesinin memnuniyet verici olduğu aktaran Vali Çelik, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Çelik Seyitgazi’de

Vali Çelik Seyitgazi’de

Vali Çelik Seyitgazi’de

Vali Çelik Seyitgazi’de

Vali Çelik Seyitgazi’de

Vali Çelik Seyitgazi’de

Vali Çelik Seyitgazi’de

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber