Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Eylül 2016 - 13:43 Yorum: 0

Vali Çelik’in Gaziler Günü mesajı

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Çelik’in Gaziler Günü mesajı

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal" ve "Gazilik" unvanlarının verildiği günün yıl dönümü olduğuna dikkat çeken Vali Çelik, mesajının devamında şunları ifade etti:

"Tarihin her döneminde; vatanını canından aziz bilen, tüm zorluklara karşı bağımsızlığının korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için canı pahasına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, ölürse şehit, kalırsa gazi olacağının onurlu bilinciyle dolu bir milletin evlatlarıyız.Bu nedenle gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, birliğimizin ve Cumhuriyetimizin yaşayan anıtlarıdır. Kurtuluş destanı yazan şehit ve gazilerimizden alınan güçle kurulan cennet vatanımız, bizlere onlardan mirastır. Bu kutsal emanete her zaman kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi her alanda en güçlü şekilde geleceğe taşımak için elbirliğiyle çok çalışmalıyız. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları da milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerdir. Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize ve bu uğurda şehit olmuş kahramanlarımızın yakınlarına, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak devlet ve millet olarak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Devletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkanlarıyla onların yanında olmaya devam edecektir. Kadirşinas Eskişehir halkı; kahraman gazilerimize ve şehit yakınlarına azami ihtimam ve saygı sorumluluğunu her zaman göstermiştir. Dün olduğu gibi bugün de; birlik ve bütünlüğümüze kasteden bölücü teröre ve vatan hainlerine karşı yürüttüğümüz mücadelede, eşsiz kahramanlıklarda bulunan şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Bu vesileyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, şehit ve gazi ailelerine de sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber