Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Kasım 2014 - 10:43 Yorum: 0

Vali Çomaktekin, Kore Kültür Günleri etkinliğine katıldı

AMASYA (AA) - Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Kore geleneksel müzik konserini izledi.Amasya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde, Kore Kültür Günleri Etkinliği kapsamında düzenlenen konsere, Kore'den...

Vali Çomaktekin, Kore Kültür Günleri etkinliğine katıldı

AMASYA (AA) - Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Kore geleneksel müzik konserini izledi.

Amasya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde, Kore Kültür Günleri Etkinliği kapsamında düzenlenen konsere, Kore'den gelen misafirler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çomaktekin, konserin ardından yaptığı konuşmada, Türk milleti olarak "Yurtta sulh, cihanda sulh" diyen bir ecdada sahip olduklarını belirtti.

Millet olarak dünyanın her tarafında barış ve huzur olsun istediklerini ifade eden Çomaktekin, "Kore'de bir dönem huzursuzluk baş gösterdiğinde, birçok millet barışın sağlanabilmesi için dünyanın dört bir yanından Kore'ye giderek, onlara destek ve katkı sunmuştur. Savaş sayesinde barış tohumları ekilmiş ve özellikle de Türkiye Cumhuriyeti ile Güney Kore Cumhuriyeti arasında güzel bir sevgi ve dostluk bağı oluşmuştur. Bizler zaten sevgiye, vefaya önem veren bir milletiz" dedi.

 Kore halkının da o günleri unutmayarak her fırsatta Türkiye'ye vefasını gösterdiğini anlatan Çomaktekin, iki millet arasındaki dostluk bağları, ticaret ve siyasetin karşılıklı olarak gelişmesi için güzel çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.

Çomaktekin, dünyada barışın ve sevginin hakim olması için bütün insanların ortak hareket etmesi gerektiğini, milletler arasında oluşan  güzel ilişkiler sayesinde dünyanın barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir yer haline geleceğini vurguladı.

Vali Çomaktekin konuşmasının ardından müzisyenlere çiçek verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber