Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Eylül 2016 - 16:28 Yorum: 0

Vali Demirtaş: "Eğitim ve öğretim aydınlık bir geleceğe açılan kapının anahtarıdır"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda, eğitim ve öğretimin, ülkeler ve toplumların...

Vali Demirtaş: 'Eğitim ve öğretim aydınlık bir geleceğe açılan kapının anahtarıdır'

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda, eğitim ve öğretimin, ülkeler ve toplumların geleceğini şekillendiren en önemli olgular olduğuna dikkat çekti.

Adana'nın eğitim ve öğretimdeki başarı çıtasını çok daha yükseklere taşımak amaç ve hedefinde, tüm paydaşlarla birlikte gerekli tüm çalışmaların titizlikle yürütüleceğini vurgulayan Vali Demirtaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Eğitim ve öğretim; Bireyin tüm yaşamı boyunca gereksinim duyduğu bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zeka ve yeteneklerinin ortaya çıkarılarak geliştirildiği önemli bir süreçtir. Sevgili öğretmenlerimiz, saygıdeğer velilerimiz ve çok değerli öğrencilerimiz; Uzun bir Yaz tatili ve tüm İslam Alemi olarak idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramı'nın ardından 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının başlayacak olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bilindiği üzere çocuklarımız ve gençlerimiz, ülkemizin yarınlarıdır. Geleceği şekillendirecek olan çocuklarımıza ve gençlerimize verilecek olan eğitim ve öğretim olguları, aynı zamanda aydınlık bir geleceğe açılan kapının yegane anahtarıdır."

"Aynı zamanda ülkenin geleceği inşa ediliyor"

Eğitim ve öğretim olgusunun hayati bir öneme haiz olmakla birlikte, büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çıkılması gereken merdivenin ilk ve en önemli basamağı olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, şunları kaydetti:

"Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde, her geçen gün bir öncekinden daha fazla bilgi ve beceri gerektiren yaşam şartlarında, çocuklarımıza nitelikli bir eğitim ve öğretim imkanı sunarak onları geleceğe hazırlamak, bunu yaparken aynı zamanda ülkemizin geleceğini de inşa etmek hayati görevlerimiz arasındadır. Bu gerçekten hareketle, ilimizin eğitim ve öğretimdeki başarı çıtasını çok daha yükseklere çıkarmak, en önemli ve öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu önemli süreçte; ilköğretimden yüksek öğretime kadar tüm öğrencilerin sosyal zihinsel ve duygusal yönden öğrenim hayatlarını sağlıklı şekilde sürdürmelerinin sağlanmasında idareci, öğretmen ve velilerimize de önemli görevler düşmektedir. Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimizin yanı sıra tüm idarecilerimiz, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin üstlendikleri görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancım tamdır. Sevgili öğrencilerimizin, aldıkları eğitim ve öğretimle kendilerini en iyi şekilde yetiştirip, geliştirerek yakın gelecekte ülkemize yapacağı katkıları görmek en büyük mutluluk ve gurur kaynağımız olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizdeki başarı çıtasını çok daha yükseklere taşımak, eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz hedefe ulaşabilmek için yaptığımız titiz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğimizi ifade ediyorum. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, ilimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyor, eğitim camiasının tüm neferlerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber