Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mayıs 2016 - 17:03 Yorum: 0

Vali Demirtaş, Köy Muhtarlarıyla Buluştu

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği, Mayıs ayı olağan meclis toplantısı seçimi nedeniyle merkeze bağlı köy muhtarlarıyla...

Vali Demirtaş, Köy Muhtarlarıyla Buluştu

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği, Mayıs ayı olağan meclis toplantısı seçimi nedeniyle merkeze bağlı köy muhtarlarıyla buluştu.

Halk eğitim merkezinde düzenlenen toplantıya, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, il genel meclis üyeleri, kurum amirleri ile köy muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan yoklama neticesinde salt çoğunluk sağlanarak divan teşekkülüne geçildi. Çoğunluğun sağlanmasının ardında Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine 2 genel meclis üyesi ile 2 muhtar üyeliği seçimine geçildi. Yapılan seçimde Adıyaman Merkez ilçeye bağlı köy muhtarları oy kullandı. Oy kullanımından sonrasında merkeze bağlı Battalhöyük Köyü Muhtarı Yusuf Doğan ve Çayırlı Köyü Muhtarı Ramazan Tartıcı Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeliğine seçilirken, Birlik Encümen Üyeliğine ise İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Çalışkan ve Abuzer Töken seçildi.

Muhtarlara hitaben konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş, göreve geldiği günden beri Adıyaman'da eğitimde, sağlıkta, tarımda, kültür ve turizmde, İKA, KÖYDES ve SODES projelerinin uygulanması ve İl Özel İdare programı kapsamında çok önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

Vali Mahmut Demirtaş, "Geçmişte muhtarlık yapan bir babanın evladı olarak muhtarlığın ne olduğunu çok iyi biliyorum ve muhtarlarımı çok seviyorum. Adıyaman'da göreve başladığımda önem verdiğim öncelikli konuların başında eğitim gelmektedir. Eğitim alanında ilimizde çok ciddi eksiklikler bulunuyordu. İlimizin 2.500 dersliğe ihtiyacı vardı. Adıyaman ili genelinde eğitimde fiziki problemleri bitirmek ve eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik olarak çok önemli yatırımlar hayata geçirdik. İl genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere son üç buçuk yılda ilimiz genelinde 1.300 yeni derslik ve 2.402 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci pansiyonlarımızın temelini attık. Bunların büyük bir kısmı tamamlanmış, bir kısmının ise inşaat çalışmaları devam etmektedir. Yine 7 adet atölye ve 2 adet spor salonu programa alınarak bitirilmiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca Adıyaman'da eğitim alanında bu kadar derslik ve pansiyon yapılmamıştı. Ayrıca, bu süre zarfında eğitimde fiziki alt yapı sorunlarının giderilmesinin yanı sıra başarıyı artıracak projelere de yoğunlaştık. Özellikle hayata geçirdiğimiz Erdemli ve Başarılı Birey projesi kapsamında, TEOG sınavlarında Türkiye birincileri çıkardık. YGS ve LYS sınavlarında da sistemli bir başarı kaydettiğimizi de gururla ifade etmek istiyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimiz için beş yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan bir hizmet içi eğitim merkezi yapıyoruz. Adıyaman Karadağ Orman'ı mevkiinde yapılacak Hizmet İçi Merkezi 220 yataklı uygulama oteli tüm sosyal donatılarıyla muazzam bir merkez olarak tasarlanmıştır. Ayrıca proje kapsamında 24 derslikli Turizm Otelcilik Meslek Lisesi yapılacaktır. Bu önemli yatırımın proje çalışmaları tamamlanmış olup, ihalesi yapılarak önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarına başlanacaktır" dedi.

Adıyaman'da diğer alanlarda yapılan yatırımlar ile ilgili konuşan Vali Demirtaş şunları söyledi:

"Adıyaman'da sağlık alanında çok önemli yatırımlar gerçekleştirildi. 400 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi hizmete başladı. Yine bu önemli yatırımla birlikte ilimizde sağlık ocakları, sağlık evleri ve toplum sağlığı merkezleri yapıyoruz. 400 yataklı devlet hastanesinin yanı başında özel hareket şube müdürlüğünün bulunduğu alanda 200 yataklı yeni bir kadın ve doğum hastanesi yapacağız. Bu hastane yatırım programına alınmıştır. Yine eski devlet hastanemizi tekrar tadilattan geçirerek 150 yataklı bir hastaneye dönüştüreceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kısacası, fiziki altyapı iyileştirilmesinin yanı sıra modern tıbbın gereklerine uygun olarak sağlık tesislerimizi donatarak vatandaşlarımıza en kaliteli sağlık hizmeti sunmanın çaba ve gayreti içerisindeyiz.

İlimizin ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanmaktadır. İlimizin can damarı olarak gördüğümüz tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla çok yönlü projeler uyguluyoruz. Çünkü biliyoruz ki Adıyaman'ın sosyo-ekonomik kalkınma lokomotifi tarım ve hayvancılıktır. İlimizin sahip olduğu tarım potansiyelini ekonomiye kazandırmak için Valilik olarak üreticilerimize büyük destekler sağlıyoruz.

Adıyamanlı vatandaşlarımıza nefes aldıracak bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bu proje 1.300 dönümlük bir alan üzerine uygulanıp 4 etaptan oluşmaktadır. Birinci, ikinci etabını bitirerek hizmete açtık. Şu anda üçüncü etapta çalışmalar seri bir şekilde devam ediyor. Bu projeyi hayata geçirirken İl Özel İdare kaynaklarını hiç kullanmadık. Daha çok merkezi hükümetin (Maliye ve Kalkınma Bakanlığı) gönderdiği kaynaklarla projede çalışmaları yürüttük. Bu projemizin tamamen hayata geçirilmesiyle Adıyamanlı vatandaşlarımız aileleriyle hafta sonu gezebilecekleri, eğlenebilecekleri bir mesire alanına kavuşmuş olacaktır.

Yeni Hükümet Konağı ile İl Özel İdaresi Hizmet Binasının temelini attık. İnşaatı seri bir şekilde devam eden Hükümet Konağımızı şehrimizin kimliğine, mimarı yapısına uygun, örnek bir bina olarak inşa ediyoruz. 2017 sonu veya 2018 başlarında Hükümet Konağını hizmete sunmayı öngörüyoruz. Bu binamızın hizmet sunulmasıyla vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek amacıyla dağınık halde bulunan birçok kurumu tek bir hizmet noktasında toplayacağız. Ayrıca Kahta ilçemizde yeni bir hükümet konağı inşa ettik. Kahta Hükümet Konağını da Temmuz ayında hizmete sunmayı hedefliyoruz. Adıyaman ve Kahta Hükümet Konağının ardından Çelikhan İlçemize de yeni bir Hükümet Konağı yapıyoruz. 2016 yatırım programına alınan Çelikhan Hükümet Konağının önümüzdeki günlerde proje çalışmaları tamamlandıktan sonra yapım ihalesine başlanacaktır. Sincik İlçemize de yeni ve modern bir hükümet konağı kazandırmak için çalışmalarımız devam etmektedir.

Nemrut Dağı-Adıyaman arasını 30 kilometre kısaltacak Kral Yolunu parke taşı ile döşeyerek hizmete sunduk. Yine Adıyaman'ın tanıtımı açısından çok önemli bulduğumuzu Tanıtım Günlerini başlattık. Bu yıl tanıtım günlerinin üçüncüsünü Eylül ayında yapmayı düşünüyoruz. Yine 18-22 Mayıs tarihleri arasında Kitap Günlerinin 3.sünü gerçekleştireceğiz. Adıyaman'ın kültür ve sanat hayatına renk katacağına inandığımız bu etkinlikle, vatandaşlarla kitaplar arasında bir köprü olacağımıza inanıyorum.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bunun yanında Özel Hareket ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne yeni bir hizmet binası yapmayı planlıyoruz. Ayrıca bugüne Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğüne 40 Daireli Polis Lojmanı, Samsat İlçe Emniyet Amirliğine 20 Daireli Polis Lojmanı, Sincik İlçe Emniyet Amirliği 12 Daireli Lojman ve Hizmet Binası, Tut İlçe Emniyet Amirliği 12 Daireli Polis Lojmanı ile Kahta Bölge Trafik İstasyon Amirliği Hizmet Binasını hizmet sunduk.

2.500 kişilik kapalı spor salonumuz bitirilerek hizmete sunuldu. Tartan Atletizm Pisti bitirildi. İlimiz merkez Gazihan dede mevkiinde yapılan Su Sporları Merkezi bitirilerek hizmete sunuldu. Burada kürek, kano, yelken, dragon gibi kulüpler kurularak, bu spor kulüplerinin altyapısı hazırlanmış olacaktır. Bu yıl içerisinde Adıyaman merkeze bir Sporcu Fabrikası yapmayı düşünüyoruz. Bir diğer önemli bir projemiz olan Sahabe Projesinde ise çalışmalarımız seri bir şekilde devam ediyor. İlimizin sosyo-ekonomik yapısını derinden etkileyecek sulama projelerimiz seri bir şekilde devam ediyor.

2015 yılında KÖYDES Projesi kapsamında, 1 Milyon 753 Bin TL harcama gerçekleştirdik. Yine köylere yapılan yardımlar kapsamında, merkez köylerimize 1 Milyon 590 Bin TL katkıda bulunduk. İl Özel İdaresinde ise, 79 köyümüze köy içi kilitli parke yapılması işi, eski okulların köy odasına dönüştürülmesi, Cami, Taziye Evi, Kuran Kursu onarım işi içinde İl Özel İdaresinin Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine 2 Milyon 263 Bin TL katkısı olmuştur."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber