Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Vali Deniz, Aşık Şenlik'in anıt mezarını ziyaret etti

ARDAHAN (AA) - Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Halk Ozanı Aşık Şenlik'in anıt mezarını ziyaret etti.Ardahan'da 1850-1913 yılları arasında yaşayan ve 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında...

Vali Deniz, Aşık Şenlik'in anıt mezarını ziyaret etti

ARDAHAN (AA) - Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Halk Ozanı Aşık Şenlik'in anıt mezarını ziyaret etti.

Ardahan'da 1850-1913 yılları arasında yaşayan ve 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında halkın önderliğini yapan Aşık Şenlik'in anıt mezarı, çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Çıldır ilçesi Aşık Şenlik Mahallesi'ndeki anıt mezarlığını ziyaret eden Vali Deniz, yaptığı açıklamada, Şenlik'in "93 Koçaklaması"nda, 'Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana' mısrasını hatırlatarak, o dönem Şenlik'in vatan muhafazasında önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Aşık Şenlik'in Türk topraklarının önemli bir değeri olduğunu belirten Deniz, "O dönem yurt savunmasını tavizsiz bir şekilde yerine getirmiştir. Bölgede halkın önderliğini yapmıştır. Bu nedenle Şenlik günümüze kadar yaşatılıyor ve yaşatılacaktır. Bölge insanının çocuklarına Aşık Şenlik'i anlatmak lazım" dedi.

Deniz, Şenlik'in sanatkarlığının yanı sıra karakter abidesi bir kişiliğe sahip olduğunu dile getirerek, Şenlik'in bölge coğrafyasının önemli bir değeri olduğunu ifade etti.

Şenlik'in kabri başında dua eden Vali Deniz, Aşık Şenlik için bölgede başta Ardahan Üniversitesi olmak üzere çeşitli etkinliklerle de anıldığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber