Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 13:38 Yorum: 0

Vali Düzgün Engellilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Engelliler Haftası dolayısıyla Kayseri'de faaliyet gösteren 17 Engelli Derneği'nin yönetici ve üyeleriyle kahvaltıda...

Vali Düzgün Engellilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Engelliler Haftası dolayısıyla Kayseri'de faaliyet gösteren 17 Engelli Derneği'nin yönetici ve üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda düzenlenen kahvaltıya Vali Yardımcıları Baha Başçelik ve eşi Nurdan Başçelik, Gökhan Azcan ve eşi Emine Azcan, Mehmet Aktaş ve eşi Selen Aktaş, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, engelli vatandaşlar, engelli sporcular ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Vali Düzgün, yaptığı konuşmada, çeşitli vesilelerle engelli vatandaşlarla bir araya geldiklerini hatırlatarak, bugünde "Engelliler Haftası" münasebetiyle düzenlenen kahvaltıda engellilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Düzgün, programa gelirken Hakkari Çukurca'daki çatışmalarda şehit düşen ve 2'si de Kayserili olan şehitlerin haberini aldığını ve bundan büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Milletimizin birliği ve beraberliği, vatanımızın huzuru için gece gündüz demeden kahramanca görevlerini yerine getiren kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onların yakınlarına, acılı annelerine, babalarına, kardeşlerine, çocuklarına ve eşlerine sabır diliyorum" dedi.

Son yıllarda devlet, sivil toplum kuruluşları, dernekler aracılığıyla gerçekleştirilen çalışmalar sonucu engelli vatandaşların da diğer vatandaşlar gibi sosyal, kültürel, ekonomik açıdan aynı standartlara ulaşması yönünde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Vali Düzgün, görme engellilerden işitme engellilere, zihinsel engellilerden fiziksel engellilere varıncaya kadar engelli vatandaşların günlük hayatlarında engelsiz vatandaşlara yakın bir standart sürebilmeleri için İmkânlar, bütçeler çerçevesinde gayret içerisinde olduklarını söyledi.

Vali Düzgün, kahvaltı programına katılanlar arasında bulunan İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda ikinci olan Kocasinan Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerini tebrik ederek, gülle, atletizm, futbol, basketbol ve pek çok branşta başarılı bir şekilde müsabakalarını gerçekleştiren engelli sporcuların da engelsiz bir şekilde yollarına devam ettiklerini ve bunun takdir edilmesi gerektiğini kaydetti.

Sabah saatlerinde Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada ve sonrasındaki helikopter kazasında şehitlerimizin olması nedeniyle 75. Yıl Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan müzikli program iptal edilirken Vali Düzgün ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri programa katılan engellilerin sorunlarını dinledi.

Program sonunda Melikgazi Bedensel Engelliler Spor Derneği Başkanı Faruk Şahin tarafından Vali Düzgün'e engelli sporu ve sporcularına vermiş olduğu desteklerden dolayı, Talasemililer ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir derneğe katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber