Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

Vali Düzgün'den asayiş değerlendirmesi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürlüğünün son 1 ayda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Düzgün, emniyet...

Vali Düzgün'den asayiş değerlendirmesi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürlüğünün son 1 ayda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Düzgün, emniyet ve asayiş olaylarına ilişkin son 1 aya yönelik değerlendirmesinde, Kayserililerin huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sürdürebilmesi amacıyla toplum destekli ve yardıma ihtiyaç duyan çocuklara yönelik projenin yürütüldüğünü belirterek, huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik emniyet tedbirlerinin de arttırıldığını ifade etti.

Kentte, 15 Şubat-15 Mart arasında 39 ayrı olayda 55 kilo 129 gram kubar esrar, 6 kilo 225 gram toz esrar ile 400 gram metamfetamin ele geçirildiğini belirten Düzgün, kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonların da etkili bir şekilde yürütüldüğünü, yaklaşık 80 bin paket kaçak sigara ile bin 368 litre kaçak akaryakıta el konulduğunu ve şüphelilerin adli makamlara sevk edildiğini aktardı.

Vali Düzgün, trafik kazalarının önlenmesi, can ve mal kaybının en aza indirilmesine yönelik çalışmaların ve denetimlerin de aralıksız sürdürüldüğünü anlatarak, trafik alanındaki çalışmaları şunları kaydetti:

"Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 191 aracın çeşitli suçlardan trafikten men edildiği son 1 ayda, 140 adet yaralamalı ve 270 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 410 adet trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 240 vatandaşımız yaralanmıştır. Şehir içi trafiğinde ekiplerimiz 19 bin 164 aracı kontrol etmiş, eksikliği görülen 6 bin 624 sürücümüze ceza yazılmıştır. Şehirlerarası karayollarımızda ise 18 bin 469 araç kontrol edilmiş ve 3 bin 314 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Meydana gelen 60 trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşımız bulunmazken, yaralanan 84 vatandaşımızda çeşitli hastanelerde tedavi edilmiştir."

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü  tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Düzgün, "Pencerem Kapım Güvenli Yapım Projesi" ile Kocasinan ve Melikgazi ilçelerinin değişik mahallelerinde uzman polisler tarafından vatandaşların broşürlerle hırsızlık konularında bilgilendirildiğini ifade etti.

Düzgün, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü  tarafından yürütülen "Öğrencilerimiz Geleceğimiz Projesi" kapsamında Kocasinan ve Melikgazi ilçelerinde bulunan farklı okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik asayiş ve trafik konularında bilgilendirmeler yapıldığını da belirtti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince özellikle gençlere ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve önleme faaliyetlerinin devam ettiğini aktaran Düzgün, öğrencilerin terör örgütlerinin zararları hakkında bilgilendirmek amacıyla 7 lisede 958 öğrenciye "Gençlik ve Güvenli Gelecek" konferansının verildiğini kaydetti.

Düzgün, Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan şahısların, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorladıkları ve eylemleri ile trafik güvenliğini tehlikeye düşürdükleri tespit edildiğinden bu şahıslara yönelik 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandığını da sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber