Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Nisan 2020 - 15:08 Yorum: 0

Vali Erin tedbirlerin kararlılıkla yürütülmesini istedi

Dünya genelinde etkili olan yeni tip korona virüs salgınını önlemeye yönelik Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklar tarafından alınan kararları ivedilikle...

Vali Erin tedbirlerin kararlılıkla yürütülmesini istedi

Dünya genelinde etkili olan yeni tip korona virüs salgınını önlemeye yönelik Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklar tarafından alınan kararları ivedilikle hayata geçiren Şanlıurfa Valiliği, ilave tedbirlerin duyurulduğu gün gece yarısı toplanarak uygulama esaslarını belirledi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında, video konferans yöntemiyle toplanan İl Pandemi Kurulu, şehirler arası ulaşım sınırlaması, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik getirilen sokağa çıkma kısıtlaması, sosyal mesafe uygulamasının denetimi, toplu taşıma araçları, marketler ve pazar yerlerine yönelik düzenlemeler ile diğer tedbirleri değerlendirdi.

Alınan kararların uygulamasında zafiyet gösterilmemesini isteyen Vali Erin, dün de Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve ilgili diğer kamu kurum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla bir video konferans daha gerçekleştirdi.

Vali Erin, Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklar tarafından duyurulan tedbir kararları doğrultusunda, İl Pandemi Kurulunda ile özel ilave tedbirler alındığını, İl Hıfzısıhha Kurulunda alınan kararların sağlık ve hijyen şartları dikkate alınarak şekillendiğini ve uygulamaya geçirildiğini belirtti.

Kaymakamlıklar başta olmak üzere tüm birimlere, alınan tedbir kararlarının tavizsiz şekilde uygulanması talimatı veren Vali Erin, özellikle toplu taşıma araçlarında maske kullanımı ve sosyal mesafe, 20 yaş altına yönelik sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik düzenleme ile şehrin tüm giriş çıkışlarındaki kontrollerin aksatılmadan yürütülmesi konularına dikkat çekti.

Vali Erin tedbirlerin kararlılıkla yürütülmesini istedi

Vali Erin tedbirlerin kararlılıkla yürütülmesini istedi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber