Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 02 Eylül 2016 - 12:33 Yorum: 0

Vali Güvençer konuklarını ağırladı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunan konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Vali Güvençer konuklarını ağırladı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunan konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı ve yönetimi, Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, TÜMSİAD Manisa Şube Başkanı İrfan Dinçer ve yönetimi, Manisa İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Bilal Demir ve yönetimi, Türkiye Kamu-Sen Manisa Şube Başkanı Bekir Dağıstanlı ve Yönetimi, TARİŞ Genel Müdürü Yurtcan Biryol ve TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, Turgutlu Seramiksan Firması Sahipleri Hakan Demirdöver ve Bilgehan Demirdöver Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileklerini ilettiler. Ziyaretçiler Vali Güvençer'e kurumları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaretten Vali Güvençer'e "hoş geldiniz" diyen İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Bilal Demir, İmam Hatip Okulları Platformunun Cumhurbaşkanın nezdinde ve himayesinde Türkiye'nin 81 ilinde kurulmuş bir platform olduğunu belirterek platform bünyesinde Ensar Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri, Türkiye Gençlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti gibi önemli sivil toplum örgütleri temsilcilerinin olduğunu söyledi.

Platformun Manisa Milletvekili Murat Baybatur öncülüğünde kurulduğunu ve daha sonra görevi kendisinin devraldığını ifade eden Demir, "Yaklaşık 6 aydır İmam Hatip Okulları Platformu olarak Manisa'da çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda gerek Valiliğimizin, gerek bürokrasimizin, gerek Milli Eğitim temsilcilerimizin desteğiyle Manisa'da imam hatip okullarının problemlerinin çözülmesi noktasında çok ciddi adımlar atıldı. Bu 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Manisa'da FETÖ terör örgütüne ait olan okulların İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi olarak dönüştürülmesi noktasında yapılan çalışmadan da gayet memnunuz. Bu noktada da yapmış olduğunuz çalışmalardan, vermiş olduğunuz gayretlerden dolayı size teşekkür ediyoruz" dedi.

Vali Güvençer de imam hatip liselerinin ruhunun milletin büyük teveccühünde yeniden canlandığını, bu anlamda son 2 yıl içerisinde İmam Hatip Platformunun milleti temsil eden sivil toplum hüviyetiyle, imam hatiplerin gerçek sahiplerinin bir kez daha okullarına sahip çıkmasının bir neticesi olarak tahakkuk ettiğini söyledi. Kısa süreye rağmen İmam Hatip Liselerinin Türk eğitim sistemi içerisinde sağlıklı duruma getirildiğini ifade eden Vali Güvençer, "Bundan sonra daha çok irdelememiz gereken bu okulların niteliğinin, öğrencilerin ve eğitimin kalitesinin artırılması. İkincisi 15 Temmuzda Ülkemizin geçirdiği talihsiz hadise sonrasında kapatılan kurumlara ait eğitim müesseselerinin yeniden birer eğitim müessesi olarak Türk eğitim sistemine kazandırılması. Bu anlamda kapatılan kurumların, devletleştirilen okul binalarının İmam Hatip Liseleri veya ortaokullarına tahsis edilmesi gibi bir politika izlenmeli. Ama İmam Hatip Lisesi ve ortaokulların derslik ihtiyacı sebebiyle bu yıla kadar geçici yapılarla, çok kalabalık ortamlarda eğitim görmeleri sebebiyle en fazla fiziki rahatlamaya ihtiyacı olan kurumlar olmak hüviyetiyle, devletleştirilen eğitim müesseselerinin hepsi değil bir bölümü, ihtiyaca binaen öğrenci sayısı çokluğu, veli arzuları çerçevesinde olması gerektiği üzere bir teknik, analiz ve planlama sonrasında İmam Hatip ortaokulları ve liselerinin derslik ihtiyacının ve yeni okul ihtiyacının karşılanması için tahsis edildi" diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen Manisa Şube Başkanı Bekir Dağıstanlı ziyarette Vali Güvençer'e Türk Bayrağı ve Atatürk temalı bir tablo hediye etti. Başkan Dağıstanlı yaptığı konuşmada, "Şehzadeler şehri Manisa'mıza hoş geldiniz, safa getirdiniz. Yeni görevinizin hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Devletine, milletine bağlı bir sendika olarak, üyeleriyle birlikte daima devletimizin yanında olacağız ve bu konuda sizlere destek vereceğimizi bilmenizi istedik. Kamu-Sen'in en önemli ilkelerinden bir tanesi, bizim ülkümüz önce ülkemizdir diyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Güvençer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Büyük bir nezaket göstererek Manisa'da göreve başlayışımın ardından hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Türkiye Kamu-Sen Manisa Şube Başkanına ve değerli üyelerine ben de çok teşekkür ediyorum. Elbette birinci görevimiz bizi bir araya getiren bu ülkenin vatandaşı olmak, bu ülkenin hizmetkarı olmaktır. Sonrasında her birimiz birer kamu görevlisi olarak vatan sevdasının, millet sevdasının yanı sıra hukukun, mevzuatın bizlere verdiği yeni görevler, sorumluluklar ve hiyerarşik kurallar çerçevesinde elimizden gelenin çok daha fazlasını yapmak gayreti içerisindeyiz. İşbirliğimiz, güç birliğimiz, meselelere bakışımız, ortak hareketimiz bize başarı getirecek" dedi.

Vali Güvençer konuklarını ağırladı

Vali Güvençer konuklarını ağırladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber