Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 09:53 Yorum: 0

Vali Güvençer, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer 8 Eylül Manisa'nın Yunan işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Güvençer, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer 8 Eylül Manisa'nın Yunan işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Manisa'nın kısacık bir inkıtadan sonra yeniden tek hak edeni olan Türk egemenliği ile buluşmasının 94'üncü yıldönümünde Milletimizin vatan ve bağımsızlık sevdası ile gösterdiği kahramanlığı bugünlerde içimizde daha fazla hissederek kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde her türlü yokluk, kıtlık ve imkansızlık içerisinde Aziz Milletimizin vatan topraklarında, bağımsız ve hür yaşama sevdası ile 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan meşale ile başlattığı Kurtuluş Savaşı 30 Ağustos 1922'de büyük zafer ile sonuçlandı. Hadlerini aşarak geçici olacağı gün gibi aşikar kalış sürelerini her türlü vahşetle uzatmaya çalışan bedbahtlar mukadder akıbet çatıp İzmir'e doğru artlarına bile bakamadan kaçarken güzel Manisa'mızı ateşe vermiş, geleceğe miras bırakacağımız pek çok tarihi değerimiz kül olmuştur. Muzafferiyetin ardından adeta küllerinden yeniden doğan Milletimiz birlik ve beraberlik içinde ülkesini ve Cumhuriyetini yüceltmek ve güçlendirmek için çok çalışarak bugünlere gelmiştir. Çalışkan ve fedakar Manisalılar da üretkenlikleri ile yaşadıkları şehri tarımı, sanayisi ve ekonomisi ile ülkesinin en gözde illerinden biri yapmıştır. Bu büyük milletin Hak ve Hakkaniyet adına başarıları hep kötücül güçlerin kıskançlık nazarları altında olmuş ve desiselere kurban edilmek istenmiş ama her defasında da hevesleri kursaklarında bırakılmıştır. Bugün de hiç kuşkusuz olacak olan odur! Tarih bir kez daha her şeye rağmen muzafferiyetimizin kutlu muştusuna hazırlanmaktadır. Manisa için özel önem ve değer taşıyan 8 Eylül Günümüzü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber