Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:15 Eskişehir de toz taşımı ve gece saatlerin yer yer sis bekleniyor12:15 Başkan Zolan 1 günde 6 ilçeyi ziyaret etti12:15 Fatih’te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını de...12:14 Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"12:14 Bilecik’te duyarsız sürücüler yayaları çileden çıkarıyor12:14 5000 Evler “Özkan Çetinkaya” dedi12:14 Merkezefendi Belediyesi’nin iftar programı Başkarcı’da12:10 Dedektörle sit alanında define ararken suçüstü yakalandı12:07 Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belg...12:07 Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti12:06 Başkan Odakır: “Bütün vatandaşlarımız demokrasiye katkı sağlamalı”12:04 Yaşlı adamın öldüğü feci kaza saniye saniye kamerada12:02 Bilecik’te bilet satışı yapılan etkinlik iptal oldu, paraları iade etmedile...12:01 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi Hizmette12:00 Bakan Tekin acı haberi Tokat’ta aldı, programlarını yarıda kesip Ankara’ya...11:59 Muhtar adayından ilginç vaat, duyan bir kez daha düşündü11:59 Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü11:58 Millî helikopter motorunda önemli bir eşik daha aşıldı11:57 Lavrov: “Biz müzakereye hazırız, ancak Zelenskiy’in barış formülü temelinde...11:57 Hunat Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Kayseri’yi gururlandıran b...
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 14:13 Yorum: 0

Vali Güvençer’den Canlı Hayvan Borsası’na ziyaret

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Canlı Hayvan Borsası'nı ziyaret etti.

Vali Güvençer’den Canlı Hayvan Borsası’na ziyaret

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Canlı Hayvan Borsası'nı ziyaret etti.

Manisa Canlı Hayvan Borsası'nı ziyaret eden Mustafa Hakan Güvençer'e Manisa Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil de eşlik etti. 35 bin küçük baş, 15 bin 500 de büyükbaş hayvan bulunan pazarda incelemelerde bulunan Vali Güvençer ve beraberindekiler satıcılarla tek tek sohbet ederek bilgi aldı. Pazarda ayrıca polis ekipleri de hayvan satıcılarına yönelik sahte paraya karşı bilgilendirme yaptı broşür dağıttı. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Kurban Bayramı öncesi olmasaydı belki de çok uzun zaman sonra ziyaret etme fırsatı bulacaktım. Beni gerçekten hem şaşırttı hem de mutlu etti. Manisa için çok önemli bir kazanım. Emeği geçen, işletmesinde sorumluluk alan tüm arkadaşlarımı da yürekten kutluyorum" dedi.

Kurban Bayramı'nın özellikle Türk milleti tarafından bir şenliğe dönüştürülmüş adet boyutunun da olduğunu sözlerine ekleyen Vali Güvençer, "Kurban Bayramı dini vecibenin yerine getirilmesi için Allahü teala tarafından lütfedilmiş bir ibadet. Bu ibadet özellikle Türk milleti tarafından bir şenliğe dönüştürülmüş bir adet boyutu da var. Hayvan pazarları, alışverişler, pazarlıklar, hayvanın alınması, bir süre belki evde beslenmesi, kesimi olsun bize mahsus özel adetler. Bu ibadet boyutuyla gerek adet boyutuyla Türk milleti kendisine yakışır, bayram ruhuna yakışır tüm özeni göstermiş. Ama çağ değiştikçe, çağın gerektiği bütün tedbirleri almak gerekiyordu. Her konuda olduğu gibi vatandaşın ibadet özgürlüğünün yerine getirilmesinde de kendini sorumlu kılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle son 15 yılda çıkardığı mevzuat ve teşkilatlanması marifetiyle kurban pazarlarında, hayvan alım ve muhafazalarını bir kurala bağladı. Burada insan sağlığı, hayvan sağlığı kadar İslam'ın gerektirdiği ibadet ölçülerinin tesisi de son derece önemli. Ben gereken sağlık kurallarının ve denetleme kurallarının bu tür önceden organize edilmiş pazarlarda çok daha düzgün bir şekilde işletildiğini görüyorum" diye konuştu.

Vali Güvençer’den Canlı Hayvan Borsası’na ziyaret

Vali Güvençer’den Canlı Hayvan Borsası’na ziyaret

Vali Güvençer’den Canlı Hayvan Borsası’na ziyaret

Vali Güvençer’den Canlı Hayvan Borsası’na ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber