Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 17:28 Yorum: 0

Vali Güvençer’den İstanbul-İzmir otoyolu inşaatında inceleme

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İstanbul ile İzmir arası ulaşımını 9 saatten 3,5 saate indirecek olan İstanbul-İzmir Otoyolunun Manisa güzergahında...

Vali Güvençer’den İstanbul-İzmir otoyolu inşaatında inceleme

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İstanbul ile İzmir arası ulaşımını 9 saatten 3,5 saate indirecek olan İstanbul-İzmir Otoyolunun Manisa güzergahında sürdürülen çalışmaları inceledi.

İncelemeye Vali Güvençer'in yanı sıra Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Karayolları Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli eşlik etti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Karayolları Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, "Gebze, Orhangazi, İzmir otoyolu, Osmangazi köprüsü olarak 384 kilometre ana güzergâh, 49 kilometre bağlantı yolları olmak üzere 433 kilometre yol hattını inşa ediyoruz. Tüm güzergah boyunca 2,5 milyarda bir kamulaştırmayı öngörüyoruz. Hali hazırda Osmangazi Köprüsünü Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız birlikte açtılar. Gebze-Gemlik arasındaki 53 kilometrelik kesimde güzergahımız işlemekte. Sene sonu itibarıyla Bursa'ya ulaşmayı hedefliyoruz. Yine İzmir'de, Bornova-Kemalpaşa arasında 20 kilometrelik kesimi de 2016 yılında bitirip halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Açılmayan 280 kilometrelik bir kesimde inşaatımız devam ediyor. Şuanda Bursa-Balıkesir-Manisa arasında tüm güzergaha yayılmış vaziyetteyiz" dedi.

113 kilometre ile en uzun güzergah Manisa'da

6 ilden geçen otoyol inşaatında 113 kilometre ile en uzun güzergahın Manisa'da olduğunu belirten Gönenli, "Savaştepe-Soma arasından itibaren Kırkağaç, Akhisar, Saruhanlı, Turgutlu, Şehzadeler güzergahını takip ediyoruz. Projemizin 266'ncı ve 379'uncu kilometreleri arası Manisa Vilayetinde. 5 ayrı noktada devlet yolları ile irtibatımız var. Soma'da, Kırkağaç'ta, Akhisar'da, Saruhanlı İshak Çelebi'de ve Turgutlu kavşağı olan Sancaklıbozköy'de. Tüm güzergahta asma köprüyle beraber 38 viyadük inşa ediyoruz. 3 tünelimiz var ki bunlardan bir tanesi Türkiye'deki otoyollar üzerindeki en uzun tüneldir. Bornova'daki 2 bin 238 metre ile yine Türkiye'nin en uzun betonarme viyadüklerinden bir tanesidir. Bunun yanında 86 köprü, 83 üstgeçit, 278 altgeçit, 709 hidrolik yapımız mevcut. 25 kavşağımız var, 17 otoyol hizmet tesisi yapıyoruz, 7 tane de bakım işletme merkezimiz var. Manisa içerisinde 112 kilometrede Kırkağaç Soma bölgesinde 3 viyadüğümüz var, inşaatı devam ediyor. Bin 557 metre uzunluğunda, 64 köprü ve üstgeçit inşa edeceğiz. Manisa'da bunların toplam uzunluğu 4 bin 277 metre. Yine 225 hidrolik yapımız, 93 tane de alt geçit olacak. Halihazırda kavşak bölgelerimizin hepsinde çalışıyoruz. Bu arada 5 kavşağımızın yanında Manisa'da 4 otoyol hizmet tesisimiz var. Bunlar Soma Yırca'da, Akhisar Ballıca'da, Saruhanlı Bölgesi Koyunlu'da, biri de bulunduğumuz kavşağın 3 kilometre İzmir istikametinde olacak. Bu otoyol hizmet tesislerimizde çeşitli hizmet sınıfında akaryakıt istasyonlarımız olacak, vatandaşımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacağı, yeme-içme, ufak tefek alışveriş yapabileceği merkezlerimiz olacak. Şu anda 3 viyadüğün yanında, 30 köprü ve üst geçidimizde çalışıyoruz. 80 hidrolik yapımızı bitirdik, 60 tanesinde çalışıyoruz. Yine 93 tane alt geçidimizin de 14 tanesini bitirdik. Ayrıca Manisa'da 49 milyon metreküplük bir yarma işimiz, 33 milyon metreküplük de dolgumuz var. Bunun bugüne kadar 27 milyon yarmasını ve 20 milyon dolgusunu yaptık. Manisa'ya yapacağımız yatırım maliyeti bir milyar dolar. 222 milyon liralık kamulaştırma bedeli ödüyoruz. Manisa'da 12 milyon 904 bin metrekarelik bir kamulaştırma yapacağız. Yüzde 91 seviyesinde tamamlandı. Bir milyon 155 bin metrekare daha yapıp önümüzdeki 1,5 aylık süreç içerisinde kamulaştırmamızı Manisa'da tamamlayacağız. Eski parayla 161 trilyon lira ödedik, 61 trilyon daha ödeyeceğiz, toplamda 222 trilyonluk bir kamulaştırma maliyetimiz olacak. Manisa'daki çalışmalarımız yüzde 20 seviyesinde ama 2017 ve 2018'de çok hızlı bir çalışmamız olacak. Hem Manisa Vilayetinde hem de tüm güzergahta çalışmalarımızı 2018 sonunda bitecekmiş gibi devam ettiriyoruz" dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise projeyle ilgili olarak, Manisa sınırlarında kamulaştırmasıyla beraber 5 milyar TL büyüklüğünde bir yatırım olduğunu, olumsuz mevsim şartlarında 7 bin 500 işçi, yüzlerce iş makinesi, bine yakın teknik personelin bu projede çalıştığını belirterek, "Allaha çok şükür büyük milletiz, milletimizin hafızasında hep büyüklükler, zaferler, başarılar var. Ama dedelerimizin, babalarımızın hatıralarına gittiğimizde Balkan Harbinden başlayarak Birinci Dünya Savaşı, İstiklal Savaşı, İkinci Dünya Savaşı ve afetler. Ama ne mutlu ki bizim kuşağımız, bizden sonra miras bırakacağımız bizim çocuklarımız böyle dev projelerin, yeni atılımların, başarıların, ayağa kalkışların hatıraları ile dolu olacak. Her ne kadar kötü emelli insanlar bu başarı hikâyelerine acı bir tat vermek istiyorlarsa da Milletimizin büyüklüğü sayesinde ağzımızın tadı kaçmayacak inşallah. Sadece büyük hayaller kurmayacağız, böyle yollar açarak, engeller aşarak gerçek hedefimize ulaşmak için her zamankinden çok daha fazla süratle ilerleyeceğiz. Bu otoban sadece Manisa üzerinden İstanbul-İzmir'i bağlamayacak, bulunduğumuz bölgeye çok yakın hatlarda önümüzdeki sene ihaleye çıkılacak Ankara-İzmir Otobanına da buradan bağlantı sağlayacağız. Yine hemen hemen bu projeyi bütünleyecek bir başka projeyle, Çanakkale geçiş köprüsü ve oradan Kuzey Marmara otobanı, Çanakkale-Tekirdağ otobanı ile Avrupa'ya açılış noktalarımızdan birisi de bu yol üzerinde olacak. Sancaklıbozköy'de Manisa sınırları içinde yapılacak 5 kavşak noktasından birisi burası olacak. Aynı zamanda otoban hizmet noktası da bulunduğumuz noktaya yakın bir yerde inşa edilecek. Burada Sancaklı bölgesinin yerel ürünlerini otobanı kullanan insanlarımıza pazarlayabilme fırsatı da bulacaklar" diye konuştu.

Vali Güvençer’den İstanbul-İzmir otoyolu inşaatında inceleme

Vali Güvençer’den İstanbul-İzmir otoyolu inşaatında inceleme

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber