Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

Vali Işın, Doğubayazıt'ta incelemelerde bulundu

AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın Doğubayazıt'ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.Ziyarete, Vali Yardımcıları Erkan Kalender, Rasim Belge, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma...

Vali Işın, Doğubayazıt'ta incelemelerde bulundu

AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın Doğubayazıt'ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ziyarete, Vali Yardımcıları Erkan Kalender, Rasim Belge, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutan Vekili Bilal Güvenir ve kurum müdürleri eşlik etti.

Vali Işın'ı, Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan, Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay ve öteki ilgililer karşıladı.

Ahmed-i Hani Türbesi'ni ziyaret eden Işın, burada yaptığı konuşmada, ailesinden, büyüklerinden Ahmed-i Hani Hazretlerinin tasavvufunu, İslam düşüncesini dinleyerek büyüdüklerini ve dolayısıyla böyle bir büyük zatın yaşadığı kentte valilik yapmamanın büyük bir şeref olduğunu belirtti.

İlk olarak Doğubayazıt ilçesini ziyaret etmekteki nedenin Ahmed-i Hani Hazretlerinin burada olması olduğunu söyleyen Işın, "Eğer külliyesinde bir eksiklik varsa ya da yetersizse burayı onun ulviyetine uygun bir şekilde dizayn edeceğiz" dedi.

Bütün ilçeleri ziyaret edeceğini kaydeden Vali Işın, şunları kaydetti:

"Kaymakam arkadaşlarımızdan brifing alacağız. Genel incelemelerde bulunacağız. Bugün ki programımız yoğun. Gürbulak Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunacağız, esnaf ziyaretlerimiz olacak, bazı tesislerimizi gezeceğiz. Bazı yatırımlarımızı yerinde göreceğiz, eksiklikleri, problemleri yerinde göreceğiz. Bunları süratlı bir şekilde gidermek için gayretlerimiz olacak. Amacımız bu ziyaretler vasıtasıyla hem vatandaşımızla kaynaşmak hem de sorunlarını bizzat kendilerinden dinlemek."

Kaymakam Daştan'dan ilçe hakkında brifing alan Vali Işın, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Proje Ofisi, Gürbulak Sınır Kapısı ve Sarısu Sınır Ticaret Merkezinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçe merkezinde esnaf ziyareti yapan Vali Işın, bir kahvehanede vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.

- Belediye ziyareti

Doğubayazıt Belediyesi'ni de ziyaret eden Işın, yaptığı konuşmada, "İlk ziyaretimizi hem sosyo-ekonomik yönden hem de maneviyatı yönünden son derece önemli olan Doğubayazıt ilçemize gerçekleştirdik" dedi.

Doğubayazıt ilçesinin sıradan bir ilçe olmadığını ifade eden Işın, "Ahmed-i Hani Hazretleri maneviyatı altında bulunan önemli bir beldemizdir. Aynı zamanda ticaret merkezidir. İran'la sınır komşuluğu söz konusudur ve gümrük kapımız burada vardır" diye konuştu.

Doğubayazıt ilçesinde olumlu bir birliktelik olduğunu söyleyen Işın, şöyle devam etti:

"Burada şunu gördüm kaymakamlığımız, belediye başkanlığımız ve diğer kurumlarımız arasında son derece olumlu ve yapıcı bir iş birliği söz konusudur. Bunun da ilçemize çok büyük katkısı ve faydası olacaktır. Birlikten güç doğar, kuvvet ve zenginlik doğar. Dolayısıyla böyle bir birliği kendi halkımızdan esirgememiz gerekir. Bunu sağladıkları için ben kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve değerli çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Bu birliktelikte çok güzel meyveler, semereler hasıl olur. Bu olumlu işbirliğinde ilçe halkı kazançlı çıkar. Halkımızın da bizden beklentisi bu yöndedir zaten. Biz birbirimizi sever ve beraber hareket edersek, yaşam standardımız bu yönde olumlu gelişmeler gösterir. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu birlikteliğe hepimiz olumlu katkılarda bulunacağız."

Doğubayazıt Belediye Başkanı Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Valimize yeni görevinde başarılar diliyoruz. Umarım hem kendileri için, hemde ilimiz ve ilçemiz hayırlı ve başarılı çalışmalarla dolu bir görev olur" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber