Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2016 - 17:03 Yorum: 0

Vali Karaloğlu, Alanya’da sualtı dalışı gerçekleştirdi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya turizmini çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak için başlatılan proje kapsamında Alanya'da sualtı dalışı gerçekleştirdi.

Vali Karaloğlu, Alanya’da sualtı dalışı gerçekleştirdi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya turizmini çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak için başlatılan proje kapsamında Alanya'da sualtı dalışı gerçekleştirdi.

Vali Münir Karaloğlu, su altı görüntüleme yönetmeni ve belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan ve ekibi ile Antalya'nın derinliklerindeki zenginliğe dikkati çekmek amacıyla oluşturulacak su altı kataloğunun çekimleri için Alanya'nın Damlataş Plajı ile Alanya Tersanesi açıklarında dalış yaptı. Yaklaşık 3 saat süren dalışın ardından Alanya Limanı'ndan karaya çıkan Vali Münir Karaloğlu, Antalya'nın 640 kilometrelik bütün sahilinin sualtı envanterini çıkardıklarını söyledi. Karaloğlu, "Bu çalışmayı Türkiye'nin en önemli sualtı yönetmenlerinden Tahsin Ceylan yapıyor. Kendisiyle beraber daha önce de dalmıştık. Bugün kendisiyle hem yarı su üstü hem sualtı fotoğrafları çektik. Katalogda kullanılmak üzere bir çekim oldu. Alanya kalesi, Alanya Selçuklu tersanesi çok önemli bir bölge. Bu envanterin içerisinde Alanya çok önemli yer tutacak. Katalogda kalesiyle, kale etrafıyla, sualtı mağaralarıyla, sualtı görüntüleriyle çok önemli bir yer tutacaktır. Biz Alanya'yı belediyeyle ve kaymakamlıkla beraber özel bir kataloga dönüştüreceğiz. Bu çalışmanın neticesinde ise Alanya sualtı katalogu da çıkmış olacak" dedi

Yapılan katalog çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, katalogun tamamlanmasıyla fotoğraf sergileriyle ve çıkacak olan kataloglar Antalya'nın en önemli varlığı olan denizini, sualtını da insanların istifadesine sunacaklarını söyledi.

Antalya turizmini çeşitlendirmek istediklerini ifade eden Karaloğlu, "Antalya'da sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, Antalya'mızda daha çok şey olduğunu hep söylüyoruz. Bunu da çeşitlendirmek lazım. Sualtı turizmi de bunun bir parçası. Turizmi çeşitlendirme çalışmalarımızın bir parçası. Biz maalesef dalış turizminden çok fazla istifade etmiyoruz. Kaş'tan Alanya'ya kadar bütün sahillerimiz bunun için elverişli ama Alanya'da bugün gördük ki bu işe en elverişli bölgelerimizden bir tanesi. Kaşla beraber Alanya'da da dalış turizminin gelişeceğini önümüzdeki dönemde ümit ediyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber