Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Vali Karaloğlu kaymakam adaylarını kabul etti

BURSA (AA) - Bursa Valisi Münir Karaloğlu kaymakam adaylarını Çarşamba Valilik Binasında kabul etti.Kaymakam adaylarının eğitiminde bir gelenek haline gelen "Kuruluştan Kurtuluşa Gezisi" kapsamında...

Vali Karaloğlu kaymakam adaylarını kabul etti

BURSA (AA) - Bursa Valisi Münir Karaloğlu kaymakam adaylarını Çarşamba Valilik Binasında kabul etti.

Kaymakam adaylarının eğitiminde bir gelenek haline gelen "Kuruluştan Kurtuluşa Gezisi" kapsamında 100. dönem adayları Bursa'ya geldi.

Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri olan Bursa'ya gelmelerinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

 Vali Karaloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Bursa'nın önemli bir merkez olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

 "Bursa tarihte de önemli bir merkezdi. Hem kuruluş hem de kurtuluşta çok önemli bir merkez. Kuruluşta, Osmanlı İmparatorluğunun ilk Başkenti. Kurtuluşta da Mudanya Mütarekesiyle Cumhuriyete giden ilk adım yine Bursa'da atıldı. Onun için biz Bursa'yı tarif ederken kuruluşun ve kurtuluşun şehri olarak tarif ederiz. Cumhuriyet dönemine gelindiğinde de Bursa bu sefer sanayisi ve üretim kültürüyle, yetişmiş insanıyla öne çıkan bir merkez haline geliyor. Balkanlardan bir çok insanın gelip Bursa'ya yerleşmesi aslında bir sinerji yaratıyor. Balkanlardan gelen yetişmiş insan gücü ile birlikte Bursa üretim merkezi haline gelmiştir. Bugün ise Bursa 33 Milyar dolar ihracatı ile Türkiye'nin ihracatta 2. ili konumundadır. Devam eden İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu yıl sonunda Bursa'ya kadar olan kısmı tamamlanıp hizmete girecek. Hızlı tren inşaatı devam ediyor. Bu iki projenin tamamlanması ile kavşak noktası olan Bursa daha da ulaşımı kolay olan bir şehre dönüşecek."  

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Ahmet Avşar ise Vali Karaloğlu'na teşekkür ederek, "Kuruluştan kurtuluşa adı verilen ve artık eğitim dairesi tarafından Kaymakamlarımızın eğitimi için gelenek haline gelmiş olan gezimizin 2. durağındayız. Söğütten başlayan gezi Osmanlı devletinin kurulup geliştiği Bursa ile devam ediyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta tarafından verilen brifingin ardından 55 Kaymakam adayı Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek Organize sanayi bölgelerinde de incelemelerde bulundu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber