Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Ağustos 2017 - 18:43 Yorum: 0

Vali Kaymak: “Tekli eğitime geçebilmemiz için 400 dersliğe ihtiyacımız var”

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'da tekli eğitime geçilebilmesi için 400 dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Vali Kaymak: “Tekli eğitime geçebilmemiz için 400 dersliğe ihtiyacımız var”

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'da tekli eğitime geçilebilmesi için 400 dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Vali Osman Kaymak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen, "Yönetici Akademisi" açılış programına katıldı. Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, "Arkadaşlar, zaman zaman kaymakam ve vali olarak okullara gittiğimizde, iyi bir müdürün okulu nasıl çekip çevirdiğini, okulun havasının nasıl değiştirdiğine şahit oldum. Veliler bizden iki şey istiyor. Birincisi okulumuzun akademik başarısını en üst seviyeye çıkarmamız. İkincisi ise iyi insan; vatana millete faydalı, iyi yurttaş olmaları yönünde çocuklarımızı okullarımızdan mezun olmalarıdır" dedi.

"Samsun'un TEOG sınavlarındaki başarı ortalaması düşük"

Samsun'un TEOG sınavlarındaki başarı ortalamasının düşük olduğunu belirten Kaymak, "Ben Tunceli'de görev yaptım. Tunceli TEOG başarı sıralamasında Türkiye birincisidir. Tunceli'deki veliler çok zor şartlarda hayat mücadelesi veriyorlar ama buna rağmen oradaki çocuklar Türkiye birincisi oluyor. Bunun sebepleri benim tespitlerime göre sınıf başına öğrenci sayısının azlığıdır ve bana göre en önemli faktör öğretmenlerdir. Oradaki öğretmenler bizim çocuklarımızın okumaktan başka çareleri olmadığından dolayı kendilerine bir hedef belirlemişlerdir. Veli buna inanıyor, öğretmen buna inanıyor, yönetici buna inanıyor ve başarıda gerekli olan bütün kriterler burada uygulanıyor ve sonuçta başarı geliyor. Buna rağmen oralarda dağa çıkan insanlar var. Biz iyi bir eğitim veremediğimiz, eğitimimizin içini dolduramadığımız için o çocuklardan dağa çıkan insanlar oluyor. Biz orada hala vatan, millet duygusunu oluşturamamışız. Onun için diyorum ki akademik başarıyı veli bizden bekliyor ama bana göre daha önemlisi iyi insan; vatana millete faydalı, Allah'ın rızasını alan bireylerdir" ifadelerini kullandı.

"Okul müdürü disiplinli ve okula hakim olmalıdır"

Disiplinin öneminden bahseden Kaymak, "Okul müdürü disiplinli ve okula hakim olmalıdır. Okulun içinde ve etrafında oluşan tüm gelişmelerden haberdar olmalıdır ki bazı olaylara vaktinden önce müdahale edebilsin. İlimizin sorunlarından bir tanesi ise ilimizdeki uyuşturucu ile mücadele konusudur. Bu konuyla ilgili de sizlere büyük sorumluluklar düşmektedir" diye konuştu.

"Tekli eğitime geçebilmemiz için şu anda 400 dersliğe ihtiyacımız var"

Sayın Cumhurbaşkanı'nın direktifleri doğrultusunda 2019 yılına kadar ikili eğitimden tekli eğitime geçme konusunda büyük bir çabaları olduğunu anlatan Vali Kaymak, şunları söyledi: "Tekli eğitime geçebilmemiz için şu anda 400 dersliğe ihtiyacımız var. Bu 400 dersliği hem bakanlık imkânlarıyla hem de hayırseverlerin yardımlarıyla çözmeye çalışıyoruz. Bu hedefimize de inşallah ulaşacağız. Ben 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ilimize, ülkemize başarılar getirmesini diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

22-25 Ağustos 2017 tarihlerinde arasında sürecek olan "Yönetici Akademisi" açılış programına ayrıca, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve okul müdürleri katıldı.

Vali Kaymak: “Tekli eğitime geçebilmemiz için 400 dersliğe ihtiyacımız var”

Vali Kaymak: “Tekli eğitime geçebilmemiz için 400 dersliğe ihtiyacımız var”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber