Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Ağustos 2016 - 12:18 Yorum: 0

Vali Kılıç’tan FETÖ açıklaması

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Fethullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) hastalıklı yapıya benzeterek, "Devletin hizmet kurumlarında son FETÖ'cüyü ayıklayana...

Vali Kılıç’tan FETÖ açıklaması

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Fethullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) hastalıklı yapıya benzeterek, "Devletin hizmet kurumlarında son FETÖ'cüyü ayıklayana kadar mücadelemiz devam edecek, geri adım atmayacağız" dedi.

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında Çorum'daki FETÖ soruşturmalarına dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Necmeddin Kılıç, devletin sağlığına kavuşması için bütün kurumların senkronize olmuş bir şekilde el birliği, güç birliği ve işbirliği içerisinde ciddi adımlar attığını söyledi.

Devletin kılcal damarlarına sızan bu hastalıklı yapıdan devleti kurtarma azminde olduklarını vurgulayan Vali Kılıç, "Bunu yaparken de masumlar zarar görmesin diye dikkatli ve titiz çalışmalar yürütmekteyiz. Bugüne kadar tutuklu sayısı 26 civarındadır. Açılan soruşturma sayısı bine yaklaştı. Görevden uzaklaştırılanların sayısı ise 800'e yaklaştı. 30 kişi de bağlı bulundukları kurumlar tarafından meslekten ihraç edildi. Bu sayı her gün, her saat artmaktadır. Çorum'daki kurumlarımız koordine içerisinde devletimizi ve devletin bekasını temin etme amacıyla, devleti çalışabilir hukuk ve anayasal sistem içerisinde insan haklarına saygılı adil bir yönetim kurma adına titiz, dikkatli ve fedakar çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışma 7 gün 24 saat olarak yürütülmektedir. Devletimiz bu beladan kurtulacaktır. Çorum'da en erken kurtulacak birkaç ilden birisi olacak" dedi.

"Son FETÖ'cü ayıklanana kadar mücadelemiz sürecek"

Devletin hizmet makamlarından son FETÖ'cü ayıklanana kadar mücadelenin süreceğini vurgulayan Vali Necmeddin Kılıç, "Son bir kişi bile devletimizin kıymetli hizmet makamlarını, görev makamlarını terk edinceye kadar, son kişiyi ayıklayana kadar mücadelemiz devam edecek. Masumlara zarar vermemek, haksızlık yapmamak, günahsızların kılına zara getirmemek için titiz bir şekilde çalışıyoruz. Kimsesizlerin kimsesi devlet olsun. Adalet devlette olsun. Devletine bekasına kast etmiş bu hain örgütü sempati ile bakan, bu örgütün kullanma potansiyeli içerisinde bulunan veya onların peşinden giden yani bu hainlere kalben dahi kızmayan, buğz etmeyen kişinin bu devlette görev yapma hakkı bulunmamaktadır. Son kişiyi ayıklayana kadar geri adım atmayacağız. Devlet sağlığına kavuşacak. Bu hastalıklı yapı devleti hastalandırdı. Bu hastalıklı yapı devletin adalet sistemini zulme çevirdi. Adalet dağıtması gereken adalet müesseselerinde zulum işledi. Masumları tutukladılar. Hizmet dağıtması gereken yerlerde hizmetten başka şeyler yaptılar. Memur kitlesinde emirle hareket eden, görevlerinin dışında tasarruflarda memur yetiştirdiler. Bunlar kabul edilemez. Devlet sağlığına kavuşacak. Devlet her zaman 18 yaşındadır. 18 yaşında kalmaya devam edecek. Devleti kurum ve kuruluşları ile anayasal çerçevede çalışır hale getirene kadar, ayağındaki prangaları sökene kadar, devletimizin her kademesindeki çalışanlarıyla bu yoğun mücadeleyi bitirmek istiyoruz. Burada Çorum halkına da teşekkür ediyoruz. Çorum halkı inanılmaz şekilde yardımcı oluyor. Şuana kadar gelen ihbar sayısı birkaç bindir. Bunları titizlikle değerlendiriyoruz. Tek masum insanın zarar görmemesini istiyoruz. Bu hastalıklı yapıya gönül bağıyla bağlanmış, irtibat içerisinde olan, ihmal edilmeden, gecikmeden kamudan süratle temizlenecek. Bu süreci bir an önce tamamlamalıyız ki sağlığına kavuşan devlet yapısıyla daha güçlü olarak halkın hizmetinde olalım, halkımızın emrinde olalım halkımızın önüne açık alınla çıkalım" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber