Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Eylül 2016 - 08:38 Yorum: 0

Vali Koçak, Aydın’ın düşman işgalinden kurutuluş gününü kutladı

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, 7 Eylül Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü nedeniyle bir kutlana mesajı yayınladı.

Vali Koçak, Aydın’ın düşman işgalinden kurutuluş gününü kutladı

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, 7 Eylül Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü nedeniyle bir kutlana mesajı yayınladı.

Vali Koçak, mesajında; "Milli Mücadele meşalesinin ilk yakıldığı, milli ruhun canlandırıldığı, Ege Bölgesi'nin incisi, efeler diyarı Aydınımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 94 ncü yıldönümünü kutlamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz.

Milli Mücadele, Anadolu'nun her karış toprağına Yüce Milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alınteri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Tarihin bu eşsiz destanının en önemli bölümlerinden birini de güzide ilimiz Aydın'da verilen kurtuluş mücadelesi teşkil etmektedir.

Aydın'ın 27 Mayıs 1919'da Yunanlılar tarafından işgal edilmesinin ardından yediden yetmişe Aydın halkı; yurt savunmasında ve düşman işgalinin kırılmasında her türlü fedakârlığı göze alarak, birlik ve beraberlik içerisinde canları pahasına mücadele vermişlerdir.

Aydın'ın kurtuluşu, bağımsızlık aşkının; hava, ekmek ve sudan daha kıymetli olduğunun tarihe kayıt düşüldüğü destanın adıdır. Efelerin ve efe ruhlu Aydın halkının başı dik, alnı açık Hak'ka yürüyüşüdür. Aydın'ın kurtuluşu, toprağı vatan yapan iradenin, toprakta filizlenişi; bir milletin yeniden varoluşunun eşsiz bir örneğidir. Bu anlamda 7 Eylül gururla ve inançla kutlamamız gereken müstesna bir gündür.

Milli Mücadelede önemli hizmetler üstlenen Aydın, Ülkemizin Demokrasi Mücadelesinde de öncülük yapmıştır. Yetiştirdiği Büyük Devlet adamı Başvekil Adnan Menderes, demokrasi yolunda şehit olmuş, onun verdiği demokrasi mücadelesi ile Türkiye bu günlere gelmiştir.

Ecdadımız tarihe yazdığı bu kahramanlık destanlarıyla vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği, Devletin bekası söz konusu olduğunda Büyük Türk Milletinin neleri başarabildiğini tüm dünyaya göstermiş, 94 yıl önce Efelerin gösterdiği kahramanca mücadeleyi bugün efelerin torunları, darbeci hainlere karşı yinelemiştir.

Aydın ilimiz ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünde bu mücadele ruhunu her alanda diri tutmalı, Memleketimizi, Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin kurtuluş bayramını gönülden kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, özgürlük ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber