Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Haziran 2016 - 01:58 Yorum: 0

Vali Memiş Özel İdare Çalışanlarıyla İftar Yaptı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Vali Memiş Özel İdare Çalışanlarıyla İftar Yaptı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Vali Memiş programda istişare ve uyum vurgusu yaptı.

İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Vali Memiş'in yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları, birim müdürleri ve kurum personeli katıldı.

Programda konuşan Vali Memiş, Gümüşhane'de hep birlikte güzel hizmetlere vesile olacaklarını belirterek, geldiği günden beri şehrin her noktasını dolaşmaya çaba gösterdiğini, şehri tanıyarak neler yapılabileceğini gözlemlemeye çalıştığını söyledi.

"İL ÖZEL İDARELERİ OSMANLI'YA KADAR DAYANIYOR"

Zor bir coğrafyada bulunan Gümüşhane'nin 5 ilçesi, 320 köyü ve yaklaşık 550 ünitesine İl Özel İdaresi olarak hizmet verdiklerini dile getiren Vali Memiş, "İl Özel İdarelerinin tarihçesi Osmanlı'ya kadar dayanıyor. Şuanda asfalt olan yollar yıllar önce kazma kürekle açıldı. Atalarımız bu yolları imece usulüyle açtılar. İl Özel İdareleri büyükşehirlerde yaşayan insanalar bilmiyor. Özel İdareler bölge yönetimidir. Kırsal alanın yönetimine ait Osmanlı İmparatorluğundan beri gelen bir yönetim şeklidir. Ben Özel İdare Kanunu ve Belediye Kanunu gibi birçok kanunun hazırlanışından TBMM'den çıkana kadar bütün aşamalarında bulundum. Yani şu anda uygulamış olduğumuz kanunun madde gerekçelerine varana kadar bilgim dahilinde. Bu bilgiyi inşallah sizlerle beraber daha fazla hizmete nasıl çevirebileceğimizin gayreti içerisinde olacağız" dedi.

"EĞER UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞMAZSAK NETİCE ALAMAYIZ"

İstişare ve uyum vurgusu yaparak hem merkezi idareyle hem de yerel yönetimlerle istişare içerisinde olacaklarını dile getiren Vali Memiş, şöyle konuştu: "Sayın milletvekillerimizle, Gümüşhane kamuoyuyla ve sivil toplum örgütlerimizle hep birlikte uyum içerisinde çalışacağız. Ben Gümüşhane Valisi olarak bunu hassaten çok önemsiyorum. Eğer uyum içerisinde çalışmazsak netice alamayız. Bunu en alt kademeden en üst kademeye kadar çok önemsiyorum. Bu birlik ve beraberliği tesis eder ve çıtamızı biraz daha yukarıya taşırız. Bizim çok ciddi potansiyelimiz var. Rutinin haricinde diğer projelere de ağırlık vereceğiz. Bunun için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bundan sonra her aşamada bir ve bir arada olacağımızı, yaylalarda, köylerde hizmet üreten, karla mücadele eden bütün çalışanlarımızın her zaman yanında olacağımızı beyan ediyorum."

"VATANDAŞLARIMIZA YAPTIĞIMIZ HAYIRLI HİZMETLERİN HUZURUNU PAYLAŞIYORUZ"

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ise Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü, paylaşma ve dayanışma duygularının en yoğun olduğu bir ay olduğunu ifade ederek, "Biz de Özel İdare olarak tüm organlarımızla birlikte hem soframızı paylaşırken hem de ilimizin dört bir köşesinde vatandaşlarımıza yaptığımız hayırlı hizmetlerin huzurunu paylaşıyoruz. Ramazan ayının ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından program kurumun çalışmaları ve güncel konular üzerine yapılan sohbetin ardından program son buldu.

Vali Memiş Özel İdare Çalışanlarıyla İftar Yaptı

Vali Memiş Özel İdare Çalışanlarıyla İftar Yaptı

Vali Memiş Özel İdare Çalışanlarıyla İftar Yaptı

Vali Memiş Özel İdare Çalışanlarıyla İftar Yaptı

Vali Memiş Özel İdare Çalışanlarıyla İftar Yaptı

Vali Memiş Özel İdare Çalışanlarıyla İftar Yaptı

Vali Memiş Özel İdare Çalışanlarıyla İftar Yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber