Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Ekim 2016 - 09:28 Yorum: 0

Vali Ömer Faruk Koçak aşure dağıttı

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Efeler ilçesi Ramazan Paşa Camisi önünde vatandaşlara aşure dağıttı.

Vali Ömer Faruk Koçak aşure dağıttı

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Efeler ilçesi Ramazan Paşa Camisi önünde vatandaşlara aşure dağıttı.

Ramazan Paşa Çarşı esnafları tarafından organize edilen aşure dağıtımına katılan Vali Ömer Faruk Koçak, kazanların önüne geçerek vatandaşlara hem aşure dağıttı hem de onlarla sohbet etti.

Gazetecilerin sorusu üzerine, Aşure gününün insanlık tarihi açısından önemli olaylar barındırdığını belirten Vali Koçak, "Muharrem ayı özellikle 10 Muharrem Aşure günü İslam dini açısından, medeniyetimiz ve insanlık açısından çok önemli bir gün. Bugünde dünya tarihi ve insanlık tarihini etkileyen çok önemli hadiseler meydana gelmiştir. Hz. Nuh'un gemisinin Cudi dağında karaya oturması, Hz Adem'in dünyaya indirilmesi ve tövbesinin kabul edilmesi, Hz. Yakub'un gözlerinin tekrar açılması, Hz. İsa'nın semaya çıkışı bu güne denk geliyor. Bizim açımızdan hüzün günü olması nedeni Peygamber Efendimizin reyhanım dediği, göz bebeği bizim de göz bebeğimiz efendimiz Hz. Hüseyin'in 70 arkadaşı ile şehit edilişi de bu güne tekabül ediyor ama aynı zamanda bir diriliş günü zulme karşı adaletsizliğe karşı ölümü göze almanın, canını feda etmenin, insanlığın tekrar dirilişinin de ortaya konduğu bir diriliş günü. İnsanlığın hala Hüseyin'ce hayatta kaldığını göstermek amacıyla da biz her 10 muharrem Aşure günü o değerleri yaşatmak üzere bir araya geliyoruz. Bu değerleri yaşatan herkes aslında insanlığı ve insanlık haysiyetini ayakta tutuyor" dedi.

Vali Koçak, aşure dağıtımından sonra Kozdibi mevkiinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnaflara hal hatır sorup kendisinden her hangi bir istekleri olup olmadığını soran Vali Koçak, esnafların şikâyetlerini de dinledi.

Kırtasiyecilik yapan bir esnafın şikâyetini not aldıran Vali Koçak, olayı araştırıp çözeceğini söyledi. Bir esnafın da Işıklı köyünde kanalizasyon sorunu olduğunu bildirdi. Burada bir çay ocağında çay içen Vali Koçak'a vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Ömer Faruk Koçak aşure dağıttı

Vali Ömer Faruk Koçak aşure dağıttı

Vali Ömer Faruk Koçak aşure dağıttı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber