Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Ağustos 2016 - 11:43 Yorum: 0

Vali Özdemir: “Uyuşturucuyla mücadelede herkese sorumluluk düşüyor”

Edirne Valisi Günay Özdemir, emniyet ve jandarma teşkilatlarının uyuşturucuyla ilgili ciddi mücadelesi olduğunu belirterek, "İşimiz önleme olmalı" dedi.

Vali Özdemir: “Uyuşturucuyla mücadelede herkese sorumluluk düşüyor”

Edirne Valisi Günay Özdemir, emniyet ve jandarma teşkilatlarının uyuşturucuyla ilgili ciddi mücadelesi olduğunu belirterek, "İşimiz önleme olmalı" dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, geçtiğimiz gün Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde bir ailenin yok olmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen uyuşturucu kullanımı ve satışı ile mücadeleler hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün Karaağaç'ta madde bağımlısı olduğu iddia edilen ve ağabeyi ile 3 yeğenini baltayla öldüren kişi hakkında da açıklama yapan Vali Özdemir, "Emniyetin uyuşturucuyla ilgili ciddi mücadelesi var. Bilindiği gibi hem emniyetin hem jandarmanın özellikle son günlerde uyuşturucu ile ilgili sık sık operasyonlar yapıyoruz. Ama sadece bu emniyetin operasyonuyla olacak bir olay değil. Bu konuda toplumun tüm kesimlerine görev düşüyor. Özellikle bizim işimiz önlemeyle ilgili olmalı, alışkanlıkların önlenmesiyle ilgili olmalı. Sadece devlet olarak emniyet tedbirleri ile bu işin altından kalkmamız mümkün değil. Onun için Edirne'de yaşayan tüm sivil toplum örgütleri, Edirne halkının tamamı sosyal sorumluluk anlayışı içinde bu işe sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

"Herkese sorumluluk düşüyor"

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında toplumun tamamına bir görev ve sorumluluk düştüğünü vurgulayan Vali Özdemir, "Bu konuda da herkese bir görev ve sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluğu da belli bir koordinasyon içinde bunun da tüm kurumlarla, kuruluşlarla, halkla bunun üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Yoksa öbür türlü emniyet tedbirleri ile ve sadece uyuşturucu ve uyuşturucu kullananlarla mücadele değil, önleme, mücadele ve iyileştirme şeklinde bir planlama içine girmemiz gerekiyor. Ağırlıklı olarak da işimiz önleme olmalı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber