Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

Vali Öztürk, köyleri ziyaret etti

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Hizan ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.Yolalan beldesinde Kaymakam Sedat İnci tarafından karşılanan Vali Öztürk, Çökekyazı,...

Vali Öztürk, köyleri ziyaret etti

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Hizan ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Yolalan beldesinde Kaymakam Sedat İnci tarafından karşılanan Vali Öztürk, Çökekyazı, İçlikaval, Budaklı, Aladana, Süttaşı, Yoğurtlu, Horozdere, Ürüveren, Akçevre, Ballıca, Ağılözü ve Akşar köylerini ziyaret etti.

Köylerde incelemelerde bulunan, okul müdürleri, öğretmen ve köylülerle bir araya gelerek yaşanan sıkıntıları dinleyen Öztürk, Süttaşı 8. sınıf öğrencilerini, şehit ve gazilerin çocuklarını, İstanbul gezisine gönderme sözünü verdi.

Öztürk, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı birçok köyü ziyaret ettiklerini, gidemediği köyleri de ziyaret edeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Genel anlamda köylerimizde belirli problemlerin dışında özel bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Kaymakamımız içme suyu, kanalizasyon ve yollarla ilgili planlamasını en güzel şekilde yapmış. İlçe yetkilileri okullarda güzel hizmetler gerçekleştirmiş. Ufak tefek eksikler var. Onlar da zaman içinde giderilecek. Biz de elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz ve onun için buradayız. Köylerimizde muhtarlarımızla ve köy halkıyla kucaklaşıyoruz. Dertleriyle dertleniyoruz. Bugün Hizan'da çok güzel bir gün geçirdik. İnşallah kısa sürede hiçbir köyümüzde içme suyu sorunu kalmayacak."

Bu coğrafya şartlarında yaşamanın herkesin harcı olmadığını ifade eden Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu köyleri görmek bizim için bir kazanımdı. Doğal zenginliğimizin bulunduğu çok ciddi bir bölgede yaşıyoruz. Köylerimizin eksiklilerini ihtiyaçlarını görüyoruz. Önemli olan birbirimizle muhabbetimizi, samimiyetimizi, insanlığımızı, dostluğumuzu, kardeşliğimizi kaybedersek telafi etmek çok zordur. En önemli zenginliğimiz insanlarımızla aramızda bir problemimiz olmamasıdır. Vatandaşımız başımızın tacıdır. Devlet ve millet arasında yıkılmış olan gönül köprülerini de yeniden inşa etmeye çalışıyoruz. Bu gönül köprülerini yapmak, yolları yapmaktan daha önemlidir. Çözüm süreci bu açıdan çok önemlidir. Terörün bitmesi devlet ve millet arasındaki o gönül köprülerinin icra edilmesi halinde bizim bölgede gelebileceğimiz mesafeyi hayal etmemiz bile imkansızdır."

Öztürk, Hizan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Öztürk'e, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici, AK Parti İlçe Başkanı Ebubekir Çakmak ve il genel meclis üyeleri eşlik etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber