Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Aralık 2017 - 13:18 Yorum: 0

Vali Pehlivan, “Taşa Hayat Veren Eller Projesi” açılış törenine katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Taşa Hayat Veren Eller Projesi'nin açılış törenine katıldı.

Vali Pehlivan, “Taşa Hayat Veren Eller Projesi” açılış törenine katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Taşa Hayat Veren Eller Projesi'nin açılış törenine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyaz Ay Derneği Bayburt Şubesi'nin işbirliğiyle hayata geçirilen proje ile 30 engelli gence taş oymacılığı eğitimi verilecek.

Vali Pehlivan, proje ofisinde düzenlenen açılış töreninde projenin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Projeyi hayata geçiren Türkiye Beyaz Ay Derneği'ne teşekkürlerini bildiren Vali Pehlivan, engellilerle ilgili çalışmaların sadece belirli günlerde değil hayatın her gününde üzerinde önemle durulması gereken bir konu olduğunu belirtti.

Vali Pehlivan engellilere imkân tanınması halinde çok başarılı çalışmaların ortaya konulacağına inandığını aktararak, "Önemli olan proje üretmek, fikir geliştirmek ve bunları hayata geçirmek. Proje için seçilen Bayburt Taşı da ilimiz açısından oldukça önemli bir ürün. Şunu ifade etmek istiyorum; eğitim konusu çok hayati bir konu. Bu bağlamda kamu kurum ve kuruluşlarımız vasıtasıyla yaptığımız projelerimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları bu ve benzeri çalışmalar ayrı bir yer tutuyor. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu projemizde inşallah bizleri bu müşterek hedeflerimize bir adım daha yaklaştıracak, dezavantajlı birey ya da kesimlerin kamusal alanda daha fazla rol üstlenmelerine katkı sağlayacaktır." dedi.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Serhat Kılıç ise proje ile engelli bireylerin toplumla kaynaşmalarını sağlamayı hedeflediklerini bildirdi. Kılıç şu ifadeleri kullandı; "Amacımız engelli ve engelsiz bireylerin kaynaşmalarını sağlamak. El sanatlarına yönelik meslek edindirme amaçlı 30 kursiyerimiz bir yılın sonunda taş ve ahşap hediyelik eşya üretimi ile alakalı meslek edinmiş olacak. Bu ürettiğimiz ürünlerin satışını yaparak engelli gençlerimize katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda desteklerinden dolayı Valimiz, Garnizon Komutanımız, Belediye Başkanımız ve kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan, törene katılanlarla atölyeleri gezerek kursiyerlerin çalışmalarını inceledi.

Engellilerin müzik eşliğinde çeşitli gösteriler de sergilediği açılışa Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli kursiyerler ve aileleri katıldı.

Vali Pehlivan, “Taşa Hayat Veren Eller Projesi” açılış törenine katıldı

Vali Pehlivan, “Taşa Hayat Veren Eller Projesi” açılış törenine katıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber