Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Şubat 2017 - 10:18 Yorum: 0

Vali Rahmi Doğan: “Osmanlı Mahallesi Projesi Mart’ta başlayacak”

Kars Valisi Rahmi Doğan, Osmanlı Mahallesi Projesi'ne Mart ayından başlanacağını belirtti.

Vali Rahmi Doğan: “Osmanlı Mahallesi Projesi Mart’ta başlayacak”

Kars Valisi Rahmi Doğan, Osmanlı Mahallesi Projesi'ne Mart ayından başlanacağını belirtti.

Vali Doğan, bölge bulunan 130 gecekondunun yıkılacağını, 14 milyon TL'lik kamulaştırma bedelinin şahısların hesabına yatırılacağını kaydetti.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Osmanlı Mahallesi Projesi'nin tamamlandığında kentin çehresinin değiştireceğine dikkat çekti.

"14 Milyon TL. Kamulaştırma bedeli hak sahiplerinin hesabına yattı"

Osmanlı Mahallesi Projesi'nin hayata geçirileceği bölgede bulunan hak sahiplerinin kamulaştırma bedellerinin ödemesinin yapılacağını ve bölgenin tahliye edileceğini ifade eden Vali Rahmi Doğan, "Kars Çayının kenarında şu anda 130 civarında gecekondu var. Bu gecekondular tabi oranın görüntüsünü bozuyor. Sayın Bakanımızın destekleriyle acele kamulaştırma kararı çıkarttık. Bakanlar Kurulundan çıkan bir karar normalde biliyorsunuz çok uzun sürüyor. Mahkemeye intikal ettikten sonra 2 yıl 3 yıl içerisin de neticelenen bir işlem. Ama Bakanlar Kurulundan acele kamulaştırma kararı çıkarttırırsanız, siz yerleri alıyorsunuz. Mahkeme kendiliğinden devam ediyor. Dolayısıyla bu gün 14 milyon TL.'lik bir kamulaştırma bedelini, o şahısların hesabına yatırıyoruz. Ve ay sonun da onları tahliye edip, orasını da tamamen yıkacağız. Bölge için Osmanlı Mahallesi Projesi çizdirdik. 21 tane Osmanlı evi ve 3 bin 500 metrelik bir Osmanlı Çarşısı planladık. Mart ayında kurula girdikten sonra bununda hemen ihalesini yapıp, İnşallah başlayacağız" dedi.

Osmanlı Mahallesi Projesi'nin hayata geçirileceği bölgenin inanç turizmi açısından da çok önemli olduğunun altını çizen Vali Rahmi Doğan, "Kars'ta inanç turizmi anlamın da, Harakani Hazretleri var. Hemen Kars Kalesinin altında, bizim Kümbet camimiz var. 12 Havariler Kilisesi, Kilise'den 1033'te dönüştürülen bir cami hemen onun üstünde Ulu Cami var. Ulu Camisinin şöyle bir özelliği var. 268 tane Karslı Karsın ileri geleni Ermeniler tarafından camiye hapsedilerek yakılmış ve hepsi orada şehit olmuş onun hemen bir üstünde 1580'de Lala Mustafa Paşanın yapmış olduğu ve kendisinin de kullanmış olduğu Beylerbeyi Sarayı var. Bu Beylerbeyi Sarayı önün de bir tane okul ve yurt vardı. Gelir gelmez o okul ve yurdu yıktık. Şuanda Evliye Cami'den baktığımızda Beylerbeyi Sarayını çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu ay kurula giriyor. Projesini de çizdik. Kuruldan geçtikten sonra hemen ihalesini yapıp orayı bir butik otele dönüştürüyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber